Και οι επτά ζήτησαν προθεσμία και αναμένεται να απολογηθούν αύριο.

Mε βαρύτατες ποινικές διώξεις βρίσκονται αντιμέτωποι οι επτά άνδρες, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο ενεπλάκησαν στην αιματηρή συμπλοκή το βράδυ της Τρίτης, στις Μαλάδες, Ηρακλείου.

Πρόκειται για τα μέλη δύο οικογενειών, που τους χωρίζουν κτηματικές διαφορές και που σήμερα το μεσημέρι οδηγήθηκαν κάτω από δρακόντια μέτρα ασφαλείας ενώπιον των εισαγγελικών αρχών. 

Στους επτά άνδρες, τα σπίτια των οποίων γειτονεύουν -ένας πατέρας και οι δυο γιοί του και αδέρφια, από την μια πλευρά και αδέλφια και θείοι από την άλλη- ο Εισαγγελέας Ηρακλείου, άσκησε ποινικές διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συρροή, απλή σωματική βλάβη από κοινού και κατά συρροή, απόπειρα απλής σωματική βλάβης, απειλή κατά συρροή, διατάραξη οικιακής ειρήνης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Πληροφορίες θέλουν τους εμπλεκόμενους στην άγρια αυτή συμπλοκή να ζητούν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον των ανακριτικών αρχών του Ηρακλείου.

Όλα ξεκίνησαν όταν τα μέλη της πρώτης οικογένειας πήγαν στο σπίτι του γείτονά τους, προκειμένου να του ζητήσουν εξηγήσεις για κτηματικές διαφορές που τους χώριζαν τα τελευταία χρόνια.

Βλέποντας ο μικρός γιος της δεύτερης οικογένειας να δέχεται επίθεση ο πατέρας του, μπήκε στην μέση και το κακό δεν άργησε να συμβεί.

Οι επτά άνδρες "πιάστηκαν" στα χέρια, με τον πατέρα της δεύτερης οικογένειας να βγάζει μία δίκαννη καραμπίνα από το διπλανό δωμάτιο και να πυροβολεί στον αέρα για εκφοβισμό.

Η συνέχεια δόθηκε μέσα στο σπίτι, όπου οι τέσσερις άνδρες της πρώτης οικογένειας άρχισαν να τα κάνουν..... "γυαλιά-καρφιά".

Μάλιστα ένας από την παρέα των επτά μεταφέρθηκε με τραύματα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή του.