Σύσκεψη αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων της Κρήτης πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο χθες.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση:

Από την παγκρήτια σύσκεψη στο Ρέθυμνο

“Η συνέχεια της πάλης των μικρομεσαίων αγροτών μπροστά στη νέα επίθεση που δέχονται οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι  από την κυβέρνηση και τους εταίρους της και  τα αποτελέσματα της πολιτικής της ΚΑΠ που εφαρμόζεται όλο το προηγούμενο διάστημα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της παγκρήτιας σύσκεψης Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων και επιτροπών αγώνα που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Μαΐου στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων και συμμετείχαν 17 Αγροτικοί και Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι και 3 επιτροπές αγώνα αγροτών από όλο την Κρήτη.

Εκτιμήθηκαν οι αγροτικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος και αναδείχθηκε η αναγκαιότητα για ακόμα πιο μαζικούς Συλλόγους, η αξία της συντονισμένης δράσης μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, αλλά και αναντικατάστατη δύναμη που δίνει ο κοινός αγώνας με τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αυτοαπασχολούμενους και την νεολαία απέναντι στην αντιλαϊκή λαίλαπα.

Από την συζήτηση αναδείχθηκαν οι οδυνηρές συνέπειες του 4ου Μνημονίου που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έρχονται να προστεθούν σε αυτές των τριών προηγούμενων Μνημονίων που ψήφισαν οι κυβερνήσεις των προηγούμενων χρόνων.

Αποφασίστηκε η ο συντονισμένος αγώνας  13 Αγροτικών Συλλόγων και 3 επιτροπών αγώνα μέσα από την Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων που συγκροτήθηκε και η οποία παλεύει με βάση το πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και σε συντονισμό με αυτήν. Πρώτος συντονισμένος σταθμός αγώνα θα είναι το δεκαήμερο δράσης τον Ιούνιο. Οι υπόλοιποι Αγροτικοί Σύλλογοι θα συζητήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις σε σχέση με την συμμετοχή τους.

Θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις στις εφορίες, στις αντιπεριφέρειες, στα δασαρχεία, στις τράπεζες και στον ΟΓΑ των οποίων οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook