Τελευταία ενημέρωση 14:27

Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Ασκληπιείο Βούλας, νοσηλεύεται ο 42χρονος ηλεκτροτεχνίτης της ΔΕΗ, ο οποίος υπέστει εκτεταμένα εγκαύματα στο 75% του σώματός του, όταν κεραυνοβολήθηκε απο ηλεκτρικό ρεύμα στην διάρκεια εργασιών σε καλώδια μεσαίας τάσης στην λεωφόρο Ικάρου στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 42χρονος, πατέρας δύο παιδιών, δίνει σκληρή μάχη για να κρατηθεί στην ζωή, καθώς έχει υποστεί τρείς ανακοπές, αλλά έχει επανέλθει.

Η προσπάθεια των γιατρών συνίσταται στο να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του και στην συνέχεια να μεταφερθεί για νοσηλεία σε ειδική μονάδα εγκαυμάτων.

Στο μεταξύ η ΔΕΗ σε χθεσινή ανακοίνωσή της για το εργατικό αυτό ατύχημα αναφέρει τα εξής :

\” Η ΔΕΗ ανακοινώνει ότι, σήμερα  Πέμπτη 11 Αυγούστου και ώρα 9:00 περίπου, κατά τη διάρκεια εργασιών σε υπόγειο καλώδιο στο Ηράκλειο Κρήτης, σημειώθηκε ατύχημα με αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρά εγκαύματα ο ηλεκτροτεχνίτης Χρηστάκης Γεώργιος του Σταύρου, υπάλληλος ΔΕΗ και ελαφρά εγκαύματα ο ηλεκτροτεχνίτης Λυρώνης Μιχαήλ του Εμμανουήλ, επίσης υπάλληλος ΔΕΗ.

Οι δύο τραυματισθέντες μεταφέρθηκαν άμεσα στο Νοσοκομείο του Ηρακλείου, ενώ ήδη ετοιμάζεται η αερομεταφορά του συναδέλφου Γ. Χρηστάκη σε Νοσοκομείο της Αθήνας, εξειδικευμένο στην αντιμετώπιση σοβαρών εγκαυμάτων.

Η Διοίκηση της ΔΕΗ μεριμνά για την παροχή οποιασδήποτε απαιτούμενης βοήθειας προς τους δύο εργαζομένους της Επιχείρησης.

Παράλληλα συγκροτείται επιτροπή εμπειρογνωμόνων για να διερευνηθούν τα αίτια του ατυχήματος\”

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

\’Χθες το πρωί συνεργείο υπόγειων δικτύων εκτελούσε εργασίες στη Λ.Ικάρου. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες σημειώθηκε έκρηξη στη Μ.Τ. συνέπεια να υποστούν εγκαύματα δύο συνάδελφοι και ο ένας στο 75% του σώματος του.
Οι συνάδελφοι είναι εκπαιδευμένοι και εξειδικευμένοι στα υπόγεια δίκτυα όπου και εργάζονται είκοσι χρόνια.

Το ατύχημα αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ατυχημάτων το τελευταίο τρίμηνο στη ΔΕΗ Ηρακλείου δημιουργώντας εύλογους προβληματισμούς.

Μετά και το θανατηφόρο ατύχημα στα τέλη του Μάιου και το τραυματισμό συμβασιούχου εργαζόμενου της ΔΕΗ στις αρχές Ιουνίου.

Πρόκειται για τα αποτελέσματα της εγκληματικής πολιτικής στο κλάδο της ενέργειας η οποία παραδίδεται εξολοκλήρου στις ορέξεις των μονοπωλίων. Αυτή η εγκληματική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι μόνα θύματα έχει τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ και γενικότερα στο κλάδο της ενέργειας .

Πιο συγκεκριμένα στα πλαίσια της ιδιωτικοποιήσεων :

· Υπάρχει έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού
· Το εξοντωτικό ωράριο των εργαζομένων της ΔΕΗ δεν είναι σύνηθες φαινόμενο. Τα 12ωρα και τα 15ωρα ιδιαίτερα στα τεχνικά συνεργεία δημιουργούν κούραση και κίνδυνοι ατυχήματος όσο έμπειρος και να είναι ο συνάδελφος.
· Χαλαρώνει όλο και περισσότερο η εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας και μεγαλώνει η έλλειψη στοιχειωδών υλικών και εργαλείων . Οι εργαζόμενοι τις ΔΕΗ αντιμετωπίζονται πλέον ως αναλώσιμα ,ως κόστος μπροστά στη λύσσα για περισσότερα κέρδη για την εργοδοσία.
· Μεγαλώνει ο αριθμός των συμβασιούχων και καταργείτε το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά για άλλη μια φορά αναγκάζεται τραυματίας να μεταφερθεί στην Αθήνα λόγο ανυπαρξίας εξειδικευμένης μονάδας εγκαυμάτων. Κάτι που οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη Κρήτη απαιτούν άμεσα να δημιουργηθεί.

 Οι ευθύνες της εργοδοσίας ,της Διοίκησης της ΔΕΗ και της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Στέλνουν τους εργαζόμενους μέχρι και στο θάνατο προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες για περισσότερη κερδοφορία! Σε απόλυτη συνεργασία στο έγκλημα βρίσκεται και η ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΕΝΟΠ και του τοπικού παραρτήματος της ΕΤΕ που στήριζαν εδώ και τόσα χρόνια αυτή τη πολιτική και τη στηρίζουν με νύχια και με δόντια και σήμερα. Είναι υποκριτές όταν εμφανίζονται υποστηρικτές των συμφερόντων των εργαζομένων την ώρα που οι παρατάξεις που είναι πλειοψηφία – ΠΑΣΚΕ ,ΔΑΚΕ και ΣΑΔ έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους για να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέλη της τοπικής διοίκησης της ΕΤΕ στις πρόσφατες απεργίες ήταν απεργοσπάστες.

Τέτοια φαινόμενα πάνε μαζί με την δράση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα για την δράση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, για την συνολική του στάση. Να συσπειρωθούν με το ΠΑΜΕ για να παλέψουν ενάντια στην εξελισσόμενη αντεργατική λαίλαπα. Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες!\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook