Συνεχίζονται οι Ιατρικές επισκέψεις της  Κινητής Ιατρικής Μονάδα του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου & Σελίνου, χορηγία της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου - Αυτή τη φορά η Ιατρική Μονάδα μετέβη στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Χώρας Σφακίων

Συνεχίζονται οι Ιατρικές επισκέψεις της  Κινητής Ιατρικής Μονάδα του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου & Σελίνου, χορηγία της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και το Γενικό Νοσοκομείο  Χανίων, «Ο Άγιος Γεώργιος», στα πλαίσια του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο αυτοί Φορείς για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Χανίων.                                    

Την φορά αυτή η Ιατρική Μονάδα μετέβη στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Χώρας Σφακίων στελεχωμένη από τους Ιατρούς: κα Καυκαλά, Καρδιολόγο, Δ/ντρια και Επιστημονικά Υπεύθυνη της Καρδιολογικής Κλινικής  του Γενικού Νοσοκομείου  Χανίων,  και κο. Μιχαήλ Μοσχονά, Πνευμονολόγο, Φυματιολόγο του Γενικού Νοσοκομείου  Χανίων, με την συνδρομή του επιστημονικού προσωπικού του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου.       

         

Διενεργήθηκε δωρεάν προληπτική Ιατρική εξέταση  ως επίσης και  Ιατρική εξέταση 17 ατόμων που προσήλθαν στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Χώρας Σφακίων η οποία περιλάμβανε, καρδιολογική και πνευμονολογική εκτίμηση με την χρήση του υπερσύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού που διαθέτει η Κινητή Ιατρική Μονάδα. (Υπέρηχο, Καρδιογράφο, Καρδιολογικό υπέρηχο, Διαφανοσκόπιο, Αγγειολογικό Doppler, Ωτοσκόπιο, Οφθαλμοσκόπιο, Λαρυγγοσκόπιο, Μόνιτορ ασθενή, Σπιρόμετρο).     

                           

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου  κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου, ευχαρίστησε τους Ιατρούς που στελέχωσαν την Ιατρική Μονάδα καθώς και τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων κ. Μηνά Βουλγαρίδη για την άριστη συνεργασία και την συμβολή του στην υλοποίηση των ανωτέρω επισκέψεων και σημείωσε πως στόχος του Αννουσάκειου Ιδρύματος είναι η Κινητή Ιατρική Μονάδα, σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ, το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, τα Κέντρα Υγείας,  όπως συνεχίζει να καλύπτει τις Ιατρικές και κοινωνικές ανάγκες, αναγκεμένων συνανθρώπων μας που δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε οργανωμένες Μονάδες Υγείας. Επιπροσθέτως εξέφρασε τις πολλές ευχαριστίες του προς τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντα Εφραίμ, καθώς η προσφορά της δικής του αγάπης χαρίζει στους εκατοντάδες αποδέκτες της δομής αυτής πρόσβαση στην πρωτοβάθμια και όχι μόνον περίθαλψη.