Μία υπόθεση αποπλάνησης ανήλικης εξέτασαν οι αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου την προηγούμενη εβδομάδα μετά από καταγγελία.

Πρόκειται για μια 11χρονη, ρουμανικής καταγωγής, η οποία έχει δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς.

Για την υπόθεση προσήχθη ένας 60χρονος συνταξιούχος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία η οποία παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Ρεθύμνου. Ο άντρας δεν συνελήφθη, καθώς τα καταγγελλόμενα από το 11χρονο κοριτσάκι δεν είχαν συμβεί στα όρια του αυτοφώρου.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η μικρή μίλησε στους αστυνομικούς, παρουσία του ψυχολόγου της αστυνομίας, και ανέφερε πως παραπάνω από μία φορές ο άντρας αυτός την είχε πάρει με το αυτοκίνητο του για να την πάει βόλτα.

Σε αυτές τις βόλτες, ανέφερε το παιδί, ο συνταξιούχος έκανε άσεμνες και ασελγείς χειρονομίες στην 11χρονη, η οποία περιέγραψε με λεπτομέρειες τι γινόταν όση ώρα βρισκόταν με τον άντρα. Η μικρή εξετάστηκε και από τον ιατροδικαστή.

Όταν έφτασε η καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας αμέσως αξιολογήθηκε ως σημαντική και για το λόγο αυτό ο άντρας τέθηκε υπό παρακολούθηση για αρκετές ημέρες.

Την ημέρα που αποφασίστηκε να γίνει η έρευνα από τους αστυνομικούς, είχε διαπιστωθεί ότι ο ίδιος είχε πάρει το παιδί στο αυτοκίνητο του και για ώρα βρισκόταν σε ερημικό σημείο μέσα στο σταματημένο όχημα.

Τη στιγμή της έρευνας δεν διαπιστώθηκαν ασελγείς πράξεις, ωστόσο και μόνο με την κατάθεση της 11χρονης η υπόθεση παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα, που τώρα καλείται να την εξετάσει με πολλή προσοχή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι αστυνομικοί έκαναν και έρευνα σε χώρο του συνταξιούχου, κατέσχεσαν αντικείμενα, όπως ηλεκτρονικό υπολογιστή, τα οποία εστάλησαν για περαιτέρω έρευνα στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: goodnet.gr