Η θετή κόρη του Μουαμάρ Καντάφι που φέρεται ότι σκοτώθηκε το 1986 κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού της Τρίπολης από την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, ίσως είναι ζωντανή. Αμφιβολίες διατυπώνονται και για τον θάνατο του γιου του Καντάφι Σάιφ Αλ Αραμπ, τον Μάιο, και, πρόσφατα, του Χάμις Καντάφι, κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με Τα Νέα, το 1986 η Χάνα Καντάφι ήταν μόλις λίγων μηνών και ο συνταγματάρχης είχε κάνει τον θάνατό της σύμβολο της προπαγάνδας του. Τις αμφιβολίες για τον θάνατο της Χάνα διατυπώνει η γερμανική εφημερίδα «Ντι Βελτ», σημειώνοντας πως το πτώμα ενός μωρού είχε επιδειχθεί σε έναν Αμερικανό δημοσιογράφο που βρισκόταν το 1986 στην Τρίπολη, ουδείς όμως γνωρίζει αν επρόκειτο πράγματι για τη θετή κόρη του Λίβυου ηγέτη ή για κάποιο άλλο θύμα που χρησιμοποιήθηκε για λόγους προπαγάνδας.

Φέτος τον Φεβρουάριο, ένα αντίγραφο εγγράφου για τα περιουσιακά στοιχεία του Καντάφι στην Ελβετία περιήλθε στην κατοχή της κυριακάτικης έκδοσης της «Ντι Βελτ». Ηταν ένας κατάλογος με 23 ονόματα της οικογένειας Καντάφι, στην έβδομη θέση του οποίου υπάρχει το όνομα της Χάνα Καντάφι με ημερομηνία γέννησης 11 Νοεμβρίου 1985 - θα ήταν δηλαδή έξι μηνών τη στιγμή του αμερικανικού βομβαρδισμού.

 Η «Βελτ αμ Ζόνταγκ» γράφει ακόμη πως η Χάνα Καντάφι σπούδασε Ιατρική στην Τρίπολη και σήμερα έχει σημαντική θέση στο υπουργείο Υγείας. Για την εφημερίδα, αμφιβολίες υπάρχουν και για τον θάνατο του Σάιφ Αλ Αραμπ, καθώς και του Χάμις Καντάφι που οι αντάρτες ανακοίνωσαν ότι τον σκότωσαν, αλλά εθεάθη σε βίντεο της λιβυκής TV…