Η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη ενημέρωσε τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιάννη Τσιρώνη για τα έργα της αρμοδιότητας του κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Βουλευτής Λασιθίου Μ. Θραψανιώτης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μ. Κλώντζας και Μ. Βάρδα, Συνεργάτες του Υπουργού και διευθυντικά στελέχη των υπηρεσιών Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε.Λ. 

Η κα Πετράκη έθεσε υπόψη του Υφυπουργού τα ιδιαίτερης σημασίας θέματα του πρωτόγεννη τομέα που αφορούν το Νομό Λασιθίου. Η δακοκτονία, η προώθηση του ελαιολάδου,  τα θέματα των βιοκαλλιεργειών, της κτηνοτροφίας, των τοπικών σπόρων, των δασικών χαρτών, η στήριξη των πρώιμων οπωροκηπευτικών, της Agroexpo Ιεράπετρας όπως και τα έργα άρδευσης είναι τα ζητήματα που κυριάρχησαν στη σύσκεψη. 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα θέματα υποδομών και διαχείρισης του νερού. Σημαντικό είναι τόνισε η κ. Πετράκη σε εποχές οικονομικής κρίσης οι υφιστάμενες υποδομές να αξιοποιηθούν στο μέγιστο, όπως είναι το φράγμα των Μπραμιανών που στηρίζει ολόκληρη την αγροτική δραστηριότητα της περιοχής της Ιεράπετρας. Για την καλύτερη αξιοποίηση του φράγματος, απαιτείται η κατασκευή του «Προσαγωγού του Μύρτους», έργο πολύ ώριμο με εγκεκριμένη οριστική μελέτη. Το έργο είχε ενταθεί στο προηγούμενο πρόγραμμα του ΥΠΠΑΤ και ζήτησε από τον Υπουργό να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του το συντομότερο δυνατό. 

Επίσης ζήτησε χρηματοδότηση για τα τα ώριμα  μελετητικά έργα «Λιμνοδεξαμενή Ζου» , «Λιμνοδεξαμενή Χοχλακιών», «Φράγμα Λιθινών» και το «Φράγμα Αγίου Ιωάννη» 

Ο Υπουργός έδειξε ενδιαφέρον για τα παραπάνω θέματα και διάθεση συνεργασίας. Τόνισε δε πως «θα πρέπει να υπάρξει μια διοικητική αναδιάρθρωση και απλοποίηση της διοίκησης προς όφελος των πολιτών και του αγροτικού κόσμου». 

Η Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε εκ των προτέρων τον Υπουργό και δήλωσε την βεβαιότητα της ότι θα ανταποκριθεί στα δίκαια αιτήματα,  τα οποία θα συμβάλλουν ιδιαίτερα στην ανάπτυξη της Ανατολικής Κρήτης.