Μια μεγάλη γιορτή του σχολικού αθλητισμού θα ζήσει το Ηράκλειο από αύριο, Κυριακή 28 Μαΐου μέχρι και την Τρίτη 30 Μαΐου.

Η 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Κρήτης, την  οποία συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου και η Περιφέρεια Κρήτης, ξεκινάει με την λαμπαδηδρομία της Κυριακής και κορυφώνεται με τους αγώνες που θα διεξαχθούν την Δευτέρα και την Τρίτη στο Παγκρήτιο Στάδιο, όπου θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 3.000 μαθητές από ολόκληρη την Κρήτη. 

Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 27 Μαΐου στο Παγκρήτιο, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Γιώργος Τερζάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού της Περιφέρειας Νίκος Συριγωνάκης, εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η διοργάνωση θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. 

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου δήλωσε σχετικά: «Είμαστε χαρούμενοι που θα φιλοξενήσουμε στην πόλη την 1η  Περιφερειακή Μαθητιάδα Κρήτης, μια προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων που έχει στόχο να φέρει τους μαθητές σε επαφή με τα Ολυμπιακά Ιδεώδη.

Ο Δήμος Ηρακλείου με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης  Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης και φυσικά χάρη στην πολύτιμη αρωγή των εθελοντών, είναι έτοιμος να φέρει εις πέρας μια ακόμη σημαντική αθλητική διοργάνωση  με επιτυχία.

Θέλουμε τα Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα να είναι γεμάτα με  κόσμο και η εικόνα  χιλιάδων  μαθητών από όλη την Κρήτη να αγωνίζονται στο Παγκρήτιο, είναι μια εικόνα που μας γεμίζει ικανοποίηση». 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook