Δείτε φωτογραφίες και βίντεο  – “Καλωσόρισες παλικάρι μου” φώναξε μια συγγενής πετώντας ροδοπέταλα, όταν η πομπή έφτασε στο σπίτι του Στέφανου

Σήμερα νωρίς το πρωί έφτασαν στην 1η ΜΑΛ τα λείψανα του Έφεδρου Ανθυπασπιστή Καταδρομών Στέφανου Τζιλιβάκη για την απόδοση τιμών και έπειτα μεταφέρθηκαν με πομπή από το στρατόπεδο, με στάση αποχαιρετισμού στην οικεία του. Εκεί όπου βρέθηκαν αρκετοί συγγενείς και φίλοι της οικογένειας που τον υποδέχτηκαν με φανερή την συγκίνηση τους, ενώ ορισμένοι δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τα δάκρια τους.

Ο πατέρας του Στέφανου έχει φύγει από την ζωή ήδη από το 2008, ενώ η μητέρα του απεβίωσε λίγα χρόνια αργότερα, το 2014. Στο σπίτι λοιπόν, τον υποδέχτηκαν ο αδερφός και η αδερφή του με τους λοιπούς συγγενείς.

Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή που μια συγγενής του άτυχου Τζιλιβάκη φώναξε πάνω από το φέρετρο του “Καλωσόρισες παλικάρι μου” πετώντας ροδοπέταλα. 

Στη συνέχεια η πομπή αναχώρησε για τον Ιερό Ναό Άγιο Νικόλαου στο Μεϊντάνι,για την τέλεση της επιμνημόσυνης δέησης, εκεί όπου τον “υποδέχτηκαν” πολιτικοί , υψηλόβαθμα στελέχη του στρατού,άγημα της 1ης ΜΑΛ καθώς και μπάντα του ναυτικου.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Χανιώτη ήρωα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι τέτοιο άνθρωποι πρέπει να γίνονται πρότυπο μας. 

Στη συνέχεια έγινε μια εκτενής αναφορά στην ζωή του Στέφανου

 

Αμέσως μετά, η πομπή αναχώρησε για το νεκροταφείο της Αγίας Φωτεινής.

Ο Στέφανος Τζιλιβάκης ετάφη με στρατιωτικές τιμές, στον οικογενειακό τάφο της οικογένειας, εκεί όπου “συνάντησε” τους πολυαγαπημένους του γονείς μετά από 43 ολόκληρα χρόνια.

Τιμές απένειμαν και οι συγχωριανοί του Στέφανου, αφήνοντας μέσα στον τάφο κλαδιά από δάφνι, από το χωράφι του πατέρα, του Στέφανου Τζιλιβάκη.

Στην κηδεία παρευρέθηκε και αντιπρόσωπος του Συλλόγου Κομάντος 1974 κ.Μαλακωνάκης ο οποίος χαρακτηριστικά τόνισε ότι “Τους ήρωες δεν τους ξεχνάμε, τον Στέφανο δεν θα τον ξεχάσουμε”.

 

Με ανακούφιση μίλησε η αδερφή του Στέφανου Τζιλιβάκη που ευτυχώς μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών κατάφεραν να φέρουν τα οστά του αδελφού της και να ταφούν στον οικογενειακό τους τάφο.

Η αδερφή του Στέφανου Τζιλιβάκη, με τα ανίψια του

Ο Χανιώτης Στέφανος Τζιλιβάκης είναι ο ένας από τους δύο Κρητικούς που έπεσαν στην Κύπρο το 1974, ο άλλος είναι ο  Μανούσος Τριανταφυλλίδης του οποίου η κηδεία θα γίνει στις Ποταμιές Ηρακλείου σήμερα το μεσημέρι, στις 3.

Οι υπόλοιποι 15 που έχασαν την ζωή τους το 1974 είναι οι:

Αντιπτέραρχος Παναγόπουλο Βασίλειο
Συνταγματάρχης (ΠΖ) Παπαλάμπρου Βασίλειο

Έφεδροι Ανθυπασπιστές (ΠΖ)
Καραγεώργος Αθανάσιος
Σίννη Αργύριο
Κωνσταντακόπουλος Ιωάννης
Χαμουριωτάκης Γεώργιος
Παπαδόπουλος Ιωάννης
Μπροδήμας Κωνσταντίνος
Ζερβομανώλης Γεώργιος
Τριάντης Βασίλειος
Κρητικός Νικόλαος
Αθανασίου Νικόλαος

Έφεδροι Ανθυπασπιστές (ΚΔ)
Κουρούνη Σωτήριο

Εφεδρος Ανθυπασπιστής (ΜΧ)

Άνθη Ελευθέριου

Εφεδρος Ανθυπασπιστής Πολεμικού Ναυτικού (Ακταιωρός Φαέθων)
Νιάφα Νικόλαος

Να σημειωθεί ότι η τελετή παράδοσης 17 ταυτοποιηθέντων λειψάνων Ελλαδιτών πεσόντων κατά την περίοδο του 1964 και την τουρκική εισβολή του 1974, η οποία οργανώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στη Λευκωσία!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook