Μια ταινία με σαμουράι και μπόλικες βίαιες σκηνές επηρέασε ένα αγόρι οχτώ χρονών στην Αγγλία, που βρήκε θάνατο όταν κρεμάστηκε από την πόρτα του δωματίου του. Λίγο πριν ο μικρός είχε δει την ταινία «Ο τελευταίος Σαμουράι» και απ΄ότι φαίνεται επηρεάστηκε απ΄αυτήν. Τόσο οι γονείς, που του επέτρεπαν να βλέπει ταινίες με έντονο στοιχείο της βίας, όσο και οι γείτονες προσπαθούσαν να επαναφέρουν στη ζωή το παιδί, αλλά ήταν ήδη νεκρό.

Από την έρευνα της αστυνομία προέκυψε ότι στο δωμάτιο του παιδιού και του αδερφού του υπήρχε πληθώρα από DVD, που δεν ήταν κατάλληλα για την ηλικία του λόγω των σκηνών μάχης, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο μικρός συνήθιζε μετά από κάθε ταινία να προσπαθεί να «ξεπατικώσει» τις σκηνές αυτές.

Ο 8χρονος Lewis McGlynn, αναφέρει το newsbeast.gr, έλεγε στους κοντινούς του ότι ήθελε να γίνει ο Ιντιάνα Τζόουνς. Όταν βρέθηκε νεκρό το παιδί, στην τηλεόραση έπαιζε η ταινία «Ο τελευταίος Σαμουράι». Σε μια σκηνή της ταινίας προβάλλεται το «seppuku», μια τελετή αυτοκτονίας των Σαμουράι...