Στάση εργασίας στο εργοτάξιο που έγινε το εργατικό ατύχημα

Το Συνδικάτο Οικοδόμων, έπειτα από το εργατικό ατύχημα που έγινε στο εργοτάξιο στην οδό Αρχ. Μακαρίου, συνεδρίασε έκτακτα και αποφάσισε την κήρυξη 4ωρης Στάση Εργασίας την Τρίτη 30 Μαΐου από τις 11 έως τις 3 το μεσημέρι στο συγκεκριμένο εργοτάξιο. 

Αν και η οικοδομική δραστηριότητα έχει πέσει στα τάρταρα, η εργοδοτική εγκληματικότητα έχει απογειωθεί.

Γίνεται φανερό ότι και για αυτήν την κυβέρνηση, όπως και για όλες τις προηγούμενες, μόνη τους έννοια είναι το πώς θα κονομάνε οι εργοδότες. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ενισχύει με διάφορα προγράμματα το μεγάλο κεφάλαιο, διατηρεί σε πλήρη ισχύ όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο.
Από την άλλη, κρατάει υποστελεχωμένους τους όποιους ελεγκτικούς μηχανισμούς υπάρχουν, με τις όποιες αρμοδιότητες έχουν απομείνει, έτσι ώστε οι εργολάβοι να είναι ανεξέλεγκτοι στους χώρους δουλειάς και τα εργοτάξια να θυμίζουν «Συρία».

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην υποκύπτουν σε πιέσεις και εκβιασμούς της εργοδοσίας. Για ό,τι πέφτει στην αντίληψη τους να ενημερώνουν το Συνδικάτο, ώστε συλλογικά και οργανωμένα να αντιμετωπίζουμε την επιθετικότητα του κεφαλαίου. Παράλληλα να ενισχύουμε το μέτωπο απέναντι σ’ αυτή την πολιτική που τους εργάτες τους υπολογίζει σαν μηχανές παραγωγής κερδών και να προτάσσουμε τον αγώνα για την κάλυψη των αναγκών μας.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook