Με αμείωτους ρυθμούς εκπρόσωποι αρχών και φορέων συνεχίζουν την έκδοση συλλυπητηρίων μηνυμάτων και ψηφισμάτων για την απώλεια του πρώην Πρωθυπουργού

Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης ΑΕ

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. μετά την αναγγελία της εκδημίας του πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τιμώντας τον Χανιώτη πολιτικό που συνέβαλε σημαντικά στην ίδρυση και στη στήριξη του Οργανισμού Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης αποφάσισε να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένειά του, να καταθέσει ποσό για τη δενδροφύτευση, σύμφωνα με την τελευταία επιθυμία του εκλιπόντος και να δημοσιεύσει το παρόν στον τύπο. 

Σωματείο Εργαζομένων Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης ΑΕ

Το Σωματείο Εργαζομένων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. (Ο.Α.Κ. Α.Ε.) αποχαιρετά με συγκίνηση, σεβασμό και τιμή τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος διαδραμάτισε πρωτεύοντα ρόλο στο δημόσιο βίο και στην πολιτική ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.
Οι εργαζόμενοι θα τον θυμούνται πάντα ως τον οραματιστή και καινοτόμο πολιτικό, που έθεσε τα θεμέλια μιας διαφορετικής αναπτυξιακής προσέγγισης και φιλοσοφίας για την Κρήτη, μέσα από την ίδρυση, το 1979, του Οργανισμού Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης (Ο.Α.ΔΥ.Κ.), για την άριστη αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, επιλογή που δικαιώθηκε απόλυτα στο πέρασμα του χρόνου, αλλά δυστυχώς δεν βρήκε πολλούς μιμητές. 
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. 

Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων

Το  Διοικητικό Συμβούλιο  της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων ΣΥΝ.Π.Ε. μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Κωνσταντίνου Κ. Μητσοτάκη πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδας, συνήλθε την 30 Μαΐου 2017 και ώρα 15:00  σε έκτακτη  συνεδρίαση, κατά  την   οποία   υπογραμμίσθηκε   η  προσφορά του στη χώρα και αποφάσισε:
– Να παραστεί αντιπροσωπεία του Δ.Σ. στην επιμνημόσυνη δέηση στον Ι.Ν. της Αγίας Μαγδαληνής Χανίων.
– Να κατατεθεί στη μνήμη του αντί στεφάνου, το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ στην «Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης» για την δενδροφύτευση στα Λευκά Όρη.
Αποχαιρετούμε με συγκίνηση, σεβασμό και τιμή τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Μια ηγετική μορφή που σφράγισε την μεταπολεμική ιστορία της χώρας. 

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού και από τους κορυφαίους πρωταγωνιστές της μεταπολεμικής μας ιστορίας  
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
εκ των Ιδρυτικών μελών του Ιδρύματος και με σημαντική προσφορά προς αυτό, αποφάσισε ομόφωνα:
– να εκφράσει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
– να παραστούν τα μέλη της καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στην εξόδιο ακολουθία
– να κατατεθεί ποσόν σύμφωνα με την επιθυμία του εκλιπόντος για τη δενδροφύτευση των Λευκών Ορέων
– να αναβληθούν όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Ιδρύματος, μέχρι και την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης

Ο Πρόεδρος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και το Προσωπικό του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης σας εκφράζουν τα πιο θερμά τους συλλυπητήρια για την απώλεια του αγαπημένου σας προσώπου.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε οραματιστής, μαχητής και αγωνιστής, σε όλη του τη ζωή. Υπηρέτησε την Ελλάδα για πολλές δεκαετίες και από πολλές θέσεις, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που ο ελληνικός λαός του ανέθεσε με παρρησία και θάρρος, εκφράζοντας πάντα με ρεαλισμό τις απόψεις του

ΟΝΝΕΔ ΧΑΝΙΩΝ

O επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, υπήρξε ένας άνθρωπος ο οποίος είχε δει το τι έρχεται στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, και είχε λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπισή τους. Ήταν ο πρώτος που μίλησε στην Βουλή για το ΔΝΤ και αυτός που είχε ξεκινήσει τις ιδιωτικοποιήσεις, γιατί το δημόσιο δεν άντεχε όλο το βάρος της οικονομίας. Δυστυχώς, δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το έργο του. Αν είχε ακουστεί ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τότε, θα είχαμε γλιτώσει από πολλά δεινά ως χώρα…”. Με χαρακτηριστικά ηγέτη και αδιαμφισβήτητη διορατικότητα, ο “άμοιαστος” Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε όλη τη διάρκεια της πολιτικής του πορείας, επέδειξε σεβασμό στο κοινοβουλευτικό πολίτευμα, εμπιστοσύνη στην ατομική πρωτοβουλία, σταθερό προσανατολισμό προς την Ευρώπη και συμμετοχή στην πορεία προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Μαζί του φεύγει ένα μεγάλο κεφάλαιο της νεότερης ελληνικής μας ιστορίας αλλά είναι σίγουρο ότι ως πατέρας φρόντισε και για ένα επίσης μεγάλο κεφάλαιο που θα γραφτεί.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΝΝΕΔ ΧΑΝΙΩΝ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΑΤΑΚΗΣ

Ν.Ε. Χανίων Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών  

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, συμμετείχε επί πολλές δεκαετίες σε όλα τα γεγονότα που καθόρισαν τις πολιτικές εξελίξεις και την πορεία του τόπου.

Σε πολλά από αυτά, πρωταγωνίστησε και έβαλε τη δι κή του προσωπική σφραγίδα.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών εκφράζει τη λύπη της για το θάνατό του και τα θερμά της συλλυπητήρια προς την οικογένειά του.

Αθλητικός Όμιλος Κύδων

Το Δ.Σ. του Α.Ο.ΚΥΔΩΝ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους, του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Ένα πολιτικό με μεγάλη  και σημαντική διαδρομή στην πολιτική ζωή του τόπου.
Ένα πολιτικό για τον οποίο ανεξάρτητα αν κάποιος συμφωνούσε ή διαφωνούσε με τα επιχειρήματά του,  αναγνώριζε σε αυτόν, το θάρρος της γνώμης και την σαφήνεια των πολιτικών του θέσεων.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στάθηκε για πολλά χρόνια αρωγός με ανιδιοτέλεια στην διοργάνωση των Βενιζελείων στίβου, κάθε φορά που ζητήθηκε η βοήθεια του, χωρίς να επιδιώξει ποτέ την προβολή αυτής της προσφοράς.
Την ερχόμενη Πέμπτη θα παραστεί στην κηδεία του, αντιπροσωπεία του Δ.Σ.

Τμήμα Δυτ. Κρήτης Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Η Προσωρινή Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Τμήμα Δυτικής Κρήτης εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια της εκ μέρους όλων των μελών του ΟΕΕ Δυτικής Κρήτης από τα Χανιά και το Ρέθυμνο για την απώλεια του

Χανιώτη Επίτιμου Προέδρου της ΝΔ και πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη προς την οικογένεια του εκλιπόντος, ο οποίος αποτέλεσε αναμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες πολιτικές προσωπικότητες της Μεταπολιτευτικής Ελλάδος.

Όμιλος Αντισφαίρισης Χανίων

Το Δ.Σ. του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων, αμέσως μετά την αναγγελία θανάτου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τέως Πρωθυπουργού και επίτιμου μέλους του Ομίλου μας, μιας μεγάλης προσωπικότητας και ηγετικής μορφής της μεταπολεμικής ιστορίας της χώρας μας με τεράστια προσφορά στον τόπο, συνήλθε σήμερα 29 Μαΐου ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.00 σε έκτακτη συνεδρίαση στα γραφεία του Συλλόγου και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

• Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. να παραστεί στην νεκρώσιμο ακολουθία.

• Να εκφραστούν τα θερμά συλλυπητήρια και η θλίψη όλων προς την οικογένειά του.

• Να κατατεθεί στη μνήμη του αντί στεφάνου, χρηματικό ποσό στη περιβαλλοντική οργάνωση «Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης» για την δενδροφύτευση στα Λευκά Όρη.

Αποχαιρετούμε με σεβασμό, συγκίνηση και τιμή το επίτιμο μέλος του Ομίλου μας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Μία ηγετική μορφή που σφράγισε την μεταπολεμική ιστορία της χώρας. Η απώλειά του στερεί από τον Ο.Α.Χ. ένα πολύτιμο μέλος.

Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Το Δ.Σ, της Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια του, προς την οικογένεια του εκλιπόντος, εκ μέρους όλων των μελών της, στην Περιφέρειας της  Κρήτης,  για την απώλεια του Επίτιμου Προέδρου της ΝΔ και πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη , μα προ πάντων  του Κρητικού πολιτικού άνδρα, και επίσης μεταφέρει, ένα μεγάλο ευχαριστώ, για τα τόσα που η ίδια η πορεία  και η πολιτική του διαδομή ,δίδαξε στην κοινωνία της Κρήτης, καθώς αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες πολιτικές  και ηγετικές προσωπικότητες, της Μεταπολιτευτικής Ελλάδος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook