Σχεδόν ομόφωνα η σχολική επιτροπή αποφάσισε να γνωμοδοτήσει αρνητικά στην παραχώρηση σχολείων για πρόγραμμα του συλλόγου “Κύτταρο Χαλέπας”

Η συνεδρίαση της σχολικής επιτροπής του Δήμου Χανίων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο δημαρχείο Χανίων παρουσία εκπροσώπων του συλλόγου οι οποίοι παρουσίασαν το πρόγραμμα απασχόλησης παιδιών που θέλουν να υλοποιήσουν για το καλοκαίρι.

Απαραίτητη προυπόθεση ήταν η παραχώρηση δύο δημοτικών σχολείων της συνοικίας της Χαλέπας, κάτι στο οποίο είχε αντιταχθεί ο Διδασκαλικός σύλλογος Χανίων, ερχόμενος σε αντιπαράθεση με το “Κύτταρο Χαλέπας”.

Επίσης στην συνεδρίαση της επιτροπής παρέστη και ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, ο οποίος σε τοποθέτησή του, ουσιαστικά τάχτηκε υπερ του αιτήματος του συλλόγου για παραχώρηση των σχολείων, κάτι που σχολιάστηκε ως παρέμβαση στο έργο της επιτροπής.

Τελικά και μετά απο ψηφοφορία, το αίτημα απορρίφθηκε με ψήφους 13 υπερ της απόρριψης, ενώ μόνο δύο μέλη της επιτροπής τάχτηκαν υπερ της παραχώρησης των σχολείων υπο αυστηρές προυποθέσεις.

Στηρίζουμε το “Κύτταρο Χαλέπας” αλλά τέτοια προγράμματα υλοποιούνται απο δήμους σε όλη την Ελλάδα και έτσι θα γίνει και στα Χανιά”, είπε ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής, αντιδήμαρχος Χανίων Νίκος Βλαζάκης.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook