Κλειστά πολλά καταστήματα στην παλιά πόλη και το ενετικό λιμάνι με δύο κρουαζιερόπλοια σε Χανιά και Σούδα

Διαφορετική είναι η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το ενετικό λιμάνι των Χανίων και πολλοί δρόμοι της παλιάς πόλης, καθώς οι καταστηματάρχες κατέβασαν ρολά συμμετέχοντας στην απεργία διαμαρτυρίας για την απόφαση του Δήμου Χανίων να εφαρμόσει απο την 1η Ιουνίου τον νέο κανονισμό χρήσης κοινόχρηστων χώρων.

Να σημειωθεί πως σήμερα κατέπλευσαν στα Χανιά δύο κρουαζιερόπλοια, ένα έξω απο το ενετικό λιμάνι και ένα στην Σούδα.

Καταστηματάρχες και εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί στην πλατεία στο Συντριβάνι και στην συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία στο Δημαρχείο Χανίων.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Εμείς οι καταστηματάρχες, οι εργαζόμενοι και οι προμηθευτές αποφασίσαμε να κλείσουμε στις 31/5 τα καταστήματά μας ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο νέο κανονισμό παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου που προσπαθεί να επιβάλλει ο Δήμος Χανίων στις επιχειρήσεις μας, διαλύοντας κάθε έννοια επιχειρηματικότητας χωρίς να υπολογίζει τις επιπτώσεις απέναντι στους εργαζόμενους, τους προμηθευτές και γενικότερα την τοπική οικονομία.

Ζητάμε την κατανόηση της τοπικής κοινωνίας και τη στήριξή σας στο δίκαιο αγώνα μας, ο οποίος θα συνεχιστεί μέχρι να δικαιωθούμε.

Στις 31/5 ώρα 11:00 συγκεντρωνόμαστε όλοι στην πλατεία Συντριβανίου και πραγματοποιούμε πορεία προς το Δημαρχείο.

Σύλλογος Εστίασης Ν. Χανίων
Ένωση Καταστηματαρχών Ενετικού Λιμένα
και εμπορικά καταστήματα της πόλης μας»

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook