Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηρακλείου για τη συνάντηση του δημάρχου με τον αναπληρωτή υπουργό:

"Φάουλ του Δημάρχου στην πρόσφατη (26-5-2017) συνάντηση του με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Τσιρώνη

Θυμήθηκε το συνδιαμορφωθέν από δημοτική αρχή και το γνωστό σύλλογο οικιστών,υπόμνημα του φθινοπώρου του 2015 αλλά όχι το εντελώς πρόσφατο (11-4-2017) ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου που ψηφίστηκε ομόφωνα κατόπιν αιτήματος και παρουσίας των σωματείων Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου και Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου.

Τι σχέση έχουν όμως τα τότε αιτήματα δημοτικής αρχής και συλλόγου οικιστών που δεν αρνούνται τα πρόστιμα αλλά μιλούν για αύξηση του αριθμού των δόσεων(!) και αλλαγή των συντελεστών υπολογισμού τους(!) με το πρόσφατο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου που προτείνει τη μόνη ουσιαστική λύση για τη λαϊκή οικογένεια ζητώντας:

1. Να διαγραφούν όλα τα πρόστιμα κυβέρνησης, δήμων και πολεοδομίας σε εργατικές λαϊκές οικογένειες για σπίτια και μικρομάγαζα.

2. Να σταματήσουν οι κατασχέσεις λογαριασμών, λοιπών περιουσιακών στοιχείων και δέσμευση ΑΦΜ εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, ανέργων και ευπαθών ομάδων για πρόστιμα αυθαιρέτων.

3. Να εξασφαλιστεί κύρια κατοικία για κάθε εργατική –λαϊκή οικογένεια, με ευθύνη και δαπάνες του κράτους.

Είναι ολοφάνερο πως μοιάζουν, όσο η μέρα με τη νύχτα. Γιατί αυτή η στροφή της δημοτικής αρχής;

Να υποθέσουμε πως μετάνιωσε για την υπερψήφιση αυτού του τελευταίου ψηφίσματος;

Να υποθέσουμε πως δεν θέλει να στενοχωρεί την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της, βάζοντας τους «δύσκολα»;

Να υποθέσουμε πως θέλει να αντικαταστήσει την απώλεια εσόδων από την κυβέρνηση (ΚΑΠ), με την αύξηση εσόδων από τους δημότες;

Το τι από τα παραπάνω ισχύει και γιατί, ας το απαντήσει η ίδια.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί να απαντήσουν, κυρίως, οι συνεχώς φτωχοποιούμενοι εργαζόμενοι και να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Από τέτοιου είδους συναντήσεις σε «καλό κλίμα», τίποτα καλό δεν έχουν να περιμένουν.

Να δώσουν δυναμικό παρόν την Τετάρτη 7/6 και 7μμ στο κόμβο Γιόφυρου στην κινητοποίηση που οργανώνουν τα  σωματεία Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Συνδικάτο Οικοδόμων και Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη λαϊκή στέγη.  

Εμείς θα είμαστε στο πλευρό τους".