Την συγχώνευση των Οργανισμών Ανάπτυξης Δυτικής και Ανατολικής Κρήτης, αποφάσισαν σήμερα στην διάρκεια κοινής τους συνεδρίασης τα διοικητικά συμβούλια των δύο Οργανισμών.

Η συνεδρίαση έγινε στο Ρέθυμνο υπο την προεδρία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ.Σταύρου Αρναουτάκη και του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ.Θανάση Καρούντζου, και στην διάρκειά της παρουσιάστηκε η οικονομοτεχνική μελέτη για την συγχώνευση των ΟΑΔΥΚ – ΟΑΝΑΚ.

Όπως επισημάνθηκε στόχος είναι μέχρι τον επόμενο Νοέμβριο ή το αργότερο τον Δεκέμβριο να έχει δημιουργηθεί ο νέος Οργανισμός, ο οποίος εκτός της ενιαίας διαχείρισης του υδατικού δυναμικού και των σχετικών μελετών και έργων, θα αναλάβει και την εκπόνηση μελετών που θα σχετίζονται με ενεργειακά θέματα.

Ο νέος Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης θα είναι βιώσιμος, αλλά θα πρέπει να τακτοποιηθούν οι οικονομικές εκκρεμότητες που έχουν οι ΟΑΔΥΚ και ΟΑΝΑΚ , ειδικά σε ότι αφορά στις οφειλές ιδιωτών και κυρίως των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε ότι αφορά στους εργαζόμενους των δύο Οργανισμών, όπως αναφέρθηκε, οι περισσότεροι από αυτούς θα μείνουν και στον νέο Οργανισμό, ενώ όσοι αποχωρήσουν θα γίνει προσπάθεια να μεταταγούν σε άλλες υπηρεσίες.

Πάντως θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι οι μισθοί στον νέο Οργανισμό θα είναι χαμηλότεροι από εκείνους που ήταν στους υπάρχοντες.

Σε ότι αφορά στην έδρα του νέου Οργανισμού, είναι μεν γνωστό πως επαννειλημένως σε δηλώσεις τους οι κ.κ.Αρναουτάκης και Καρούντζος έχουν πεί ότι η έδρα θα είναι στα Χανιά, όπου άλλωστε βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις του ΟΑΔΥΚ.

Βέβαια στην διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, κάποιοι, όπως από την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου ζήτησαν το θέμα να μείνει ανοιχτό και οι αποφάσεις να ληφθούν στην πορεία των διαβουλεύσεων.

Όμως είναι αδιανόητο, ο μεν ΟΑΔΥΚ να έχει σύγχρονα και άνετα κτίρια στα οποία απασχολεί 88 μόνιμους εργαζόμενους και 20 ο ΟΑΝΑΚ και κάποιοι να προσπαθήσουν να πουν σε αυτούς τους εργαζόμενους πως πρέπει να μετακομίσουν από τα Χανιά μαζί με τις οικογένειές τους.

Άλλωστε το ότι στον νέο Οργανισμό η «προίκα» του ΟΑΔΥΚ θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από εκείνη του ΟΑΝΑΚ, φαίνεται και από την Οικονομοτεχνική μελέτη, η οποία παρουσιάστηκε σήμερα στα ΔΣ των δύο Οργανισμών.

Δείτε εδώ ολόκληρη την οικονομοτεχνική μελέτη για την συγχώνευση ΟΑΔΥΚ-ΟΑΝΑΚ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook