Εικόνες που δεν έχουμε ξαναδεί – Λιμάνι, Παλιά Πόλη, Νταλιάνη, όλα “νεκρά” – Κράτησαν οι καταστηματάρχες την απεργία τους και το βράδυ.

Το είπαν και το έκαναν! Ρολά κατεβασμένα, καρέκλες και τραπέζια δεμένα και μέσα στα καταστήματα. Σχεδόν τίποτα δεν λειτουργούσε χθες βράδυ στα Χανιά. Οι καταστηματάρχες το είπαν και το έκαναν. Κράτησαν την απεργία τους για 24 ώρες, κρατώντας τις επιχειρήσεις τους κλειστές και το βράδυ!

Το αποτέλεσμα ήταν αυτό που βλέπετε στις εικόνες.

Πρόκειται για μια πρωτοφανούς δυναμικής κινητοποίηση των καταστηματαρχών (φωτο) αφού σύμφωνα και με τον Σύλλογο Εστίασης, το 95% των επιχειρηματιών συμμετείχε. Εξάλλου μιλούν από μόνες τους οι εικόνες (που παρόμοιες δεν έχουμε ξαναδεί με τα καταστήματα τελείως κλειστά και την πόλη στο σκοτάδι, χωρίς ζωή και κόσμο).

Θυμίζουμε ότι το πρωί οι καταστηματάρχες, είχαν πραγματοποιήσει μαζική ειρηνική κινητοποίηση και πορεία προς τον δήμο Χανίων, κρατώντας μαύρες σημαίες και αντιδρώντας στον νέο κανονισμό κοινόχρηστων χώρων. Τα καταστήματα ήταν κλειστά από χθες το πρωί.

Ήταν για τους ίδιους ένας τρόπος όχι μόνο διαμαρτυρίας αλλά για να δείξουν πώς θα είναι τα Χανιά, με τα καταστήματα κλειστά καθώς ο νέος κανονισμός θα οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις στο λουκέτο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook