Το εργαστήριο Ελαφρών Κατασκευών της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών  Πολυτεχνείου Κρήτης, με υπεύθυνο τον επίκουρο καθηγητή αρχιτέκτονα, Ιάκωβο Α. Ρήγο, και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ Κ.Α.Μ.  σας προσκαλούν στην έκθεση: "Ελαφρές Κατασκευές. Καινοτόμες εργασίες φοιτητών Αρχιτεκτονικής"

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν ποικίλες κατηγορίες εκθεμάτων: ελεύθερες συνθέσεις, καλύβες - πρωτόγονες ελαφρές κατασκευές, πλοία και κελύφη, φέροντες οργανισμοί, εξαρτήματα συνδεσμολογίας - κόμβοι και πειραματικές κατασκευές προηγμένων συστημάτων σε πραγματικό μέγεθος 1:1 όπως εφελκυόμενες μεμβράνες, γεωδαιτικοί θόλοι, συστήματα tensegrity. 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν  στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017 και ώρα 19:00.

Η έκθεση αποτελεί μία προσπάθεια παροχής κινήτρων, εμπειριών και ηθικής αμοιβής προς τους φοιτητές, δίνοντάς τους την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα τους στο ευρύ κοινό. Η εκδήλωση επίσης αποσκοπεί στο άνοιγμα του Πανεπιστημίου προς την κοινωνία, στην συνειδητοποίηση της πολυπλοκότητας της αρχιτεκτονικής σκέψης και του αρχιτεκτονικού έργου αλλά και στη διαπίστωση ότι η Αρχιτεκτονική υπεισέρχεται και διαχέεται σε όλους τους τομείς της ζωής. 

 Παράλληλη εκδήλωση -  Workshop - Εκθέματα και κατασκευές σε κλίμακα 1:1. Από το Σάββατο 3 εως και την Τετάρτη 7 Ιουνίου θα διεξαχθεί workshop στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης του ΚΑΜ : Θα κατασκευαστούν Γεωδαιτικός θόλος και στέγαστρο από εφελκυόμενη μεμβράνη. Η μελέτη και κατασκευή τους έγινε εξ ολοκλήρου στο εργαστήριό μας, με χρήση ψηφιακής τεχνολογίας.

Διάρκεια έκθεσης: 3 - 14 Ιουνίου 2017. 
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά  09:00 – 14:30 και 19:00 – 23:30.