Στεκω όρθια στην γη που τόσο αγάπησες και στην περηφάνεια μου για σένα να βρω την αντοχή, είπε με ραγισμένη φωνή η Ντόρα Μπακογιάννη. 

Τον τελευταίο χαιρετισμό απηύθυνε η οικογένεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον μεγάλο πολιτικό, που θα ταφεί σε λίγο στο μικρό νεκροταφείο Αργουλιδέ, όπως ο ίδιος επιθυμούσε, ενώ ολοκληρώθηκε η επιμνημόσυνη δέηση, προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου,. στο ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, στη Χαλέπα Χανίων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, οι αδερφές του Ντόρα, Κατερίνα και Αλεξάνδρα, όλα τα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη τον αποχαιρέτησαν, ενώ συγκινητικό ήταν το αντίο της Ντόρας Μπακογιάννη στον πατέρα της.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Όλη η οικογένεια είμαστε εδώ. Μα πάνω από όλα οι φίλοι σου. Όλοι που μια ζωή ακουμπούσες και ακουμπούσαν πάνω σου. Πολλοί μίλησαν καλά για σένα αλλά δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για πολιτική. Είμαστε εδώ να σου πούμε το μεγάλο ευχαριστώ και πικρό αντίο. Σε ευχαριστούμε για την καλοσύνη σου, σε ευχαριστούμε που μας έμαθες να αγαπάμε την Κρήτη, να τιμάμε τις φιλίες μας, το λόγο μας, το χρέος και την ευθύνη μας.

Σε ευχαριστούμε για την πηγαία αισιοδοξία σου. Όταν σου είπα πρόσφατα ότι η χώρα δεν πάει καλά, μου είπες ότι έχεις πίστη πως όλα θα πάνε καλά. Μου είπες να έχω πίστη στους Έλληνες, ότι τους ξέρεις. Μας έμαθες να λυγίζουμε, αλλά να μην σπάμε. Μας μπόλιασες με δύναμη, αλλά που να βρω τη δύναμη να σε αποχαιρετήσω. Ίσως είμαι η πιο ακατάλληλη να μιλώ.
Προσπαθώ να σταθώ όρθια. Δεν χώρεσες ποτέ σε όλα εκείνα που είπαν πως δεν ακούγονται καλά, σε όλες τις μικρότητες και τους μικρούς στα λίγα, στα κρυφά. Δεν χώρεσες γιατί ήσουν ψηλός βλέπεις και το βλέμμα σου δεν ήξερε παρά να απλώνεται.
Περήφανε πατέρα μου σήκω πάνω, σε χρειαζόμαστε λίγο ακόμα»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook