Ξεκίνησε ο κιλλίβαντας που θα οδηγήσει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη δίπλα στην αγαπημένη του, Μαρίκα

Πριν από λίγα λεπτά, η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη εξήλθε από την εκκλησία της Αγίας Μαγδαληνής στους ώμους των βρακοφόρων της Κρήτης, υπό τους ήχους της μπάντας του στρατού που έπαιζε πένθιμη μουσική και τα χειροκροτήματα των παρευρισκόμενων.

Η σορός του πρώην Πρωθυπουργού επιβιβάστηκε στον κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου που θα την μεταφέρει στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, εκεί όπου θα ταφεί δίπλα στην αγαπημένη σύζυγο του Μαρίκα, στον “Κοπέρνικο” του όπως την αποκαλεί ο ίδιος, και αυτή θα είναι και η τελευταία του διαδρομή.

Ο κιλλίβαντας θα ακολουθεί, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο χαμηλή ταχύτητα, με αναμενόμενη ώρα άφιξης στον τελευταίο του προορισμό, τις 16:30.

Πίσω από τον κιλλίβαντα ακολουθεί η οικογένεια του ενώ πολλοί Χανιώτες έχουν βγει στους δρόμους και στα μπαλκόνια από τις περιοχές που θα περάσει. 

Δείτε ζωντανή εικόνα

Το συγκινητικό αντίο της Ντόρας Μπακογιάννη

Αρκετός κόσμος, φίλοι και συγγενείς, βρίσκονται ήδη στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, αναμένοντας την άφιξη της σορού εκεί όπου υπάρχουν και αγήματα του στρατού ξηράς, ναυτικού και αεροπορίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook