Αιχμηρή ανακοίνωση κατά της ΕΛΜΕ Χανίων και της σχολικής επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Μετά το “Οχι” που ακούστηκε από την σχολική επιτροπή, σχετικά με την παραχώρηση σχολείων για πρόγραμμα του συλλόγου του “Κυττάρου Χαλέπας“, ήρθε το “ναι” του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου και 10ου Νηπιαγωγείου Χανίων.

Σε ανακοίνωση τους ο σύλλογος, διαμαρτύρεται έντοντα για την στάση τόσο της Σχολικής επιτροπής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όσο και για την ΕΛΜΕ Χανίων, για την προσβλητική, όπως χαρακτηρίζουν, ανακοίνωση τους.

Να σημειωθεί ότι η σχολική επιτροπή αποφάσισε μετά απο συνεδρίαση σχεδόν ομόφωνα, να απορρίψη το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

1.Eγκρίνουμε το πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης την εκπόνηση του οποίου αναθέσαμε από κοινού με τους συλλόγους Γονέων των 9ου και 11ου Δημ. Σχολείων στο Κύτταρο Χαλέπας ώστε να λειτουργήσει πιλοτικά για το καλοκαίρι 2017 στον χώρο του σχολείου μας.

2. Ως Σύλλογος Γονέων να χρησιμοποιούμε ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ τον σχολικό χώρο τις ώρες που δεν λειτουργεί το σχολείο για μη κερδοσκοπικές δραστηριότητες που προβλέπονται από το εγκεκριμένο καταστατικό του συλλόγου.

3.Διαμαρτυρόμαστε έντονα στην Σχολική Επιτροπή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στον πρόεδρο της, για την απαξιωτική και προσβλητική συμπεριφορά του απέναντι στα μέλη του Κυττάρου και του σχολείου μας, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του οργάνου.
4.Διαμαρτυρόμαστε έντονα ενάντια στην απόφαση της σχολικής επιτροπής που χωρίς να λάβει υπ’ όψη της την ανάγκη των γονέων της Χαλέπας για δημιουργική απασχόληση των παιδιών μας απέρριψαν την πρότασή για το καλοκαιρινό πρόγραμμα που κατέθεσε το Κύτταρο Χαλέπας  κατ’ εντολή δική μας και των συλλόγων γονέων του 9ου και του 11ου

5.Επιστρέφουμε ως προσβλητική και απαράδεκτη την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων προς το Κύτταρο άρα και προς όλους εμάς τους γονείς του 10ου δημοτικού σχολείου, αφού το Κύτταρο αποτελεί το συντονιστικό όργανο των συλλόγων γονέων όλων των σχολείων της Χαλέπας και διοικείται από μέλη του Συλλόγου μας.

6.Καλούμε προσωπικά κάθε γονέα του συλλόγου μας να στείλει επιστολή διαμαρτυρίας προς την σχολική επιτροπή και τον προεδρό της κο. Βλαζάκη για την ανάλγητη απόφαση του οργάνου αλλά και για την συμπεριφορά τους.

7. Καλούμε την Ένωση Γονέων να πάρει ρητή και κατηγορηματική θέση τόσο ως προς την απόφαση της σχολικής επιτροπής όσο και ως προς τις ανακοινώσεις των ΔΣ του συλλόγου Δασκάλων και της ΕΛΜΕ.

8. Καλούμε όλους τους συλλόγους Γονέων των σχολείων των Χανίων να πάρουν θέση όσον αφορά στο δικαίωμα κάθε συλλόγου να υλοποιεί δωρεάν προγράμματα για τους μαθητές των σχολείων τους στους χώρους του σχολείου.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook