Για ψεύτικε κατηγορίες κάνει λόγο ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος»

Στο πλευρό της δασκάλας που κατηγορείται για παρακράτηση μαθητή σε σχολείο του Ηρακλείου βρίσκεται όλη η εκπαιδευτική κοινότητα του νομού.

Μια υπόθεση που ήρθε στο φως μετά από καταγγελία που έκανε  η μητέρα ενός 7χρονου, στην οποία ανέφερε ότι  η δασκάλα του τον κλείδωσε στην τάξη μέχρι να ολοκληρώσει την εργασία του, τουλάχιστον αυτό είπε στην μητέρα του το ίδιο το παιδί όταν γύρισε στο σπίτι.

Μετά την καταγγελία των γονιών η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης διενεργεί έρευνα για το περιστατικό με ιδιαίτερη προσοχή,  δήλωσε στο Flashnews.gr ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Τερζάκης .

Αξίζει να σημειωθεί πως η δασκάλα αρνείται το περιεχόμενο της καταγγελίας και κάνει λόγο για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος της.

Παράλληλα, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» με ανακοίνωσή του στηρίζει την εκπαιδευτικό κατηγορήθηκε άδικα, όπως τουλάχιστον αναφέρει

“Με βάση την ενημέρωση σχετικά με το περιστατικό και τη μήνυση μιας μητέρας σε βάρος της δασκάλας του παιδιού της, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» στηρίζει με τον πιο κατηγορηματικό και σαφή τρόπο την εκπαιδευτικό που εργάζεται σε σχολική μονάδα του Ηρακλείου.

Το γεγονός της υποτιθέμενης «κατακράτησης» του παιδιού πήρε μεγάλες διαστάσεις και παρουσιάστηκε δυστυχώς με μη πραγματικά στοιχεία και ανακρίβειες στη δημοσιότητα από μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Το αποτέλεσμα, όμως, των υπερβολικών αντιδράσεων και των ειδήσεων που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα είναι η διαμόρφωση αρνητικού κλίματος στη σχολική κοινότητα και η επίδραση στο ψυχοσυναισθηματικό κόσμο των παιδιών, δίχως να υπάρχει σοβαρό ζήτημα.

Σεβόμαστε τους γονείς, σεβόμαστε τους προβληματισμούς τους, όμως τα προβλήματα που δημιουργούνται στις εκπαιδευτικές μονάδες, πρέπει να λύνονται με διάλογο και όχι με δημοσιότητα.

Σε κάθε περίπτωση εφόσον έχει γίνει καταγγελία, θα ακολουθηθεί η κατά νόμο διαδικασία και ο Σύλλογός μας θα στηρίξει την ευσυνείδητη εκπαιδευτικό, η οποία έχει παρουσιάσει αξιόλογο εκπαιδευτικό έργο και δεν  έχει δημιουργήσει πότε κανένα απολύτως πρόβλημα όλα αυτά τα χρόνια στα σχολεία του νομού μας.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook