Για υπόγεια συμφέροντας στο παλιό λιμάνι που ” δεν θέλουν καμία συνολική ρύθμιση και προτιμούν ένα μπάχαλο ατομικών ρυθμίσεων” μιλάει ο Μιχάλης Βλαχάκης

Ανακοίνωση για την κόντρα που έχει ξεσπάσει με τους επιχειρηματίες για την απόφαση του Δήμου Χανίων να εφαρμόσει απο την 1η Ιουνίου τον νέο κανονισμό χρήσης κοινόχρηστων χώρω, εξέδωσε ο κ.Βλαχάκης.

Στην ανακοίνωση του ουσιαστικά αναφέρει ότι εδώ και τρεις δεκαετίας ως πόλη υπάρχει η θέληση για ένα καθεστώς ρύθμισης στο Ενετικό Λιμάνι κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει, λόγω συμφερόντων ενώ δίνει την δική του απάντηση σε αυτούς που τον κατηγόρησαν. 

“Σας παραθέτω μια παράγραφο από το ψήφισμα της διαμαρτυρίας των καταστηματαρχών για τον κανονισμό κοινόχρηστου, για να καταδείξω ποίες προβάλλονται ως προσχηματικές και ποίες στην ουσία είναι οι αληθινές στοχεύεις των πρωταγωνιστών της “επανάστασης των τραπεζοκαθισμάτων”.

<<Έναρξη ουσιαστικής συζήτησης και διαβούλευσης των εμπλεκόμενων φορέων για τη διαμόρφωση ενός κοινά αποδεκτού κανονισμού>> και η μπάλα όπως πάντα στην εξέδρα….έτσι για να παραμείνουν ολα στάσιμα και τα τραπεζοκαθίσματα…….ατάκτως ερριμμένα.
Για να δούμε όμως εάν η διαβούλευση που προηγήθηκε της Κανονιστικής ήταν προσχηματική ή ουσιαστική για τους Καταστηματάρχες της Εστίασης. 
Ας θυμηθούμε τι ανακοίνωσαν στις  18 &19-02-17 αμέσως μετά την ψήφιση του Κανονισμού απο το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

ΕΔΩ και ΕΔΩ

<<Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ μας στάση απέναντι σε όλα τα συμβούλια και οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν έφεραν αποτελέσματα στις ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ που απαιτήσαμε να γίνουν επί του σχεδίου>>…..

<<Συνάδελφοι, θεωρούμε ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ που έκανε η Δημοτική Αρχή, βασιζόμενη στις παρατηρήσεις μας>>…….

<<Τα αποτελέσματα του νέου κανονισμού και από την πλευρά του Συλλόγου Εστίασης:

Το 80% των αιτημάτων που προωθήθηκαν μέσω του Συλλόγου Εστίασης ικανοποιήθηκαν. Μόνο συλλογικά μπορούμε να διεκδικούμε!>>.

Εύκολα και αβίαστα βγαίνει λοιπόν το συμπέρασμα ότι και σε αυτή την περίπτωση έχει εφαρμογή η παρακάτω διαπίστωση που αποτελεί κοινό μυστικό στους παροικούντες αυτής της πόλης. 

“Τα εκάστοτε συμφέροντα” έχουν μάθει εδώ και δεκαετίες να ξορκίζουν τις αλλαγές με το πρόσχημα του ατέρμονου διαλόγου και την μόνιμη επωδό της αέναης διαβούλευσης.

Τρεις δεκαετίες ως πόλη συζητάμε διαρκώς για ένα καθεστώς ρύθμισης στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων. Αποτέλεσμα έως τώρα; Κανένα. Γιατί υπογείως επικρατούν εκείνοι οι οποίοι δεν θέλουν καμία συνολική ρύθμιση και προτιμούν ένα μπάχαλο ατομικών ρυθμίσεων, ποντάροντας στο ότι αυτοί «έχουν τον τρόπο τους».

Κατά την επίδοση του ψηφίσματος των καταστηματαρχών,  μεταξύ των άλλων, κατηγορήθηκα για “Αδιάλλακτες συμπεριφορές και έλλειψη διαλόγου”, γιατί προφανώς, όφειλα κατά αυτούς που εξαπέλυσαν την επίθεση, να εφαρμόσω το “εθιμικό δίκαιο αυτής της πόλης” και να αναβάλω επ’ αόριστο την εφαρμογή της απόφασης, συζητώντας και ξανασυζητώντας ώσπου να εμπεδώσει και ο τελευταίος Δημότης ότι καμία αλλαγή δεν είναι πιο ισχυρή απο την ισορροπία των μικρών ή μεγαλύτερων συμφερόντων.

Να απαντήσω λοιπόν, ότι δεν σκοπεύω να προστεθώ σε όλους αυτούς που με το πρόσχημα της διαβούλευσης, επιλέγουν σε κάθε δύσκολη συγκυρία να πετάνε την μπάλα στην εξέδρα. Υπάρχουν και αυτοί κύριε πρόεδρε του ΕΒΕΧ που έχουν αποφασίσει, με το οποίο πολιτικό κόστος, μετά τον ουσιαστικό διάλογο, να προχωρούν και να εφαρμόζουν δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook