Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Σάββατα με τους Επιστήμονες», που διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, το Σάββατο 3 Ιουνίου 2017 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Γκαλαπάγκος, τα μαγεμένα νησιά».

Στην ανακοίνωση του μουσείου αναφέρεται:

“Γιατί τα νησιά Γκαλαπάγκος είναι ένα ζωντανό εργαστήρι της φύσης;

Ποια ζώα απαντώνται μόνο στα Γκαλαπάγκος και ποιες είναι οι προσαρμογές τους;

Ποια είναι η ιστορία και η επίδραση του ανθρώπου πάνω στα νησιά;

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2017 και την ανάγκη διατήρησης της ποικιλίας της ζωής στον πλανήτη μας, ελάτε το Σάββατο 3 Ιουνίου 2017 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης για να γνωρίσετε έναν επιστήμονα και να συζητήσετε μαζί του για τα τρομερά ηφαίστεια που γέννησαν τα Γκαλαπάγκος, τα περίεργα ζώα που ζουν στα νησιά και πώς αυτά ενέπνευσαν το Δαρβίνο να μιλήσει για την Εξέλιξη. Σας περιμένουμε ακόμη για να παίξουμε, να εξερευνήσουμε και να φτιάξουμε κατασκευές!

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00-12:00   Παρουσίαση-συζήτηση με θέμα «Γκαλαπάγκος, τα μαγεμένα νησιά» με το Θάνο Γιαννακάκη, M.Sc., Περιβαλλοντολόγο στο WWF Ελλάς.

12:00-14:00  «Κυνήγι θησαυρού στα νησιά Γκαλαπάγκος». Μικροί αλλά και μεγάλοι ξεκινούν την εξερεύνησή τους στα νησιά Γκαλαπάγκος. Με οδηγίες από το μεγάλο εξερευνητή Δαρβίνο ανακαλύπτουν πολύτιμες πληροφορίες, ακούνε ιστορίες για τα ζώα που ζουν εκεί και λύνουν το μυστήριο του κρυμμένου θησαυρού παίζοντας και διασκεδάζοντας.

12:00-14:00   Στον Ερευνότοπο θα κατασκευάζουμε ζώα από τα μακρινά νησιά των Γκαλαπάγκος. Προσοχή! Μέρος του θησαυρού θα είναι εκεί κρυμμένο (για όλες τις ηλικίες).

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους γονείς ή κηδεμόνες ότι θα πρέπει να έχουν την ευθύνη των παιδιών τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Γενική είσοδος 5€

Δωρεάν είσοδος για:

Ø  Μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης»

Ø  Παιδιά κάτω των 4 ετών και ΑμεΑ”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook