Η Αγγελάκη κάλεσε τον Βάμβουκα να παραιτηθεί και αυτός κάλεσε τους  Φραγκάκη και Κεμεσίδη να ξεκαθαρίσουν με ποιους είναι. Κατηγορίες για καθεστωτική νοοτροπία – Παραιτείται ο αντιδήμαρχος Ν. Βλαζάκης;

Τελευταία ενημέρωση 17:30

Συνεχείς «εκρήξεις» σημειώθηκαν  στο ξεκίνημα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Χανίων νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής.

Το «φυτίλι άναψε» η δημοτική σύμβουλος Νάνσυ Αγγελάκη, η οποία στην τοποθέτησή της χαρακτήρισε ως «μαύρη» την εικόνα της πόλης των Χανίων τις τελευταίες ημέρες, αναφερόμενη στις κινητοποιήσεις των καταστηματαρχών για του ςκοινόχρηστους χώρους, στις κινητοποιήσεις των παραγωγών της λαικής, στα παράπονα – καταγγελίες των φιλοζωικών συλλόγων και στο θέμα της παραχώρησης σχολείου για πρόγραμμα του συλλόγου «Κύτταρο Χαλέπας».

Καταλήγοντας η κα Αγγελάκη και απευθυνόμενη στον Δήμαρχο Τάσο Βάμβουκα, του είπε πως εάν δεν έχει την ικανότητα διαχείρισης των θεμάτων γιατί δεν παραιτείται.

Άμεσα πήρα τον λόγο ο κ.Βάμβουκας χαρακτηρίζοντας ως ντροπή και ανοίκεια την επίθεση από την κα Αγγελάκη.

Στο σημείο εκείνο κάτι είπε αρχικά ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Μανώλης Φραγκάκης και στην συνέχεια και ο κ.Μανώλης Κεμεσίδης, προκαλώντας την έκρηξη του δημάρχου που τους κάλεσε να ξεκαθαρίσουν με ποιους είναι, φράση που προκάλεσε έντονη αντίδραση από τους δύο συμβούλους της παράταξης του κ. Βάμβουκα.

Να σημειωθεί πως και οι δύο σύμβουλοι σε δηλώσεις τους έχουν εκφράσει διαφωνίες στο θέμα του κανονισμού χρήσης των κοινόχρηστων χώρων.

Λίγο μετά και μιλώντας η δημοτική σύμβουλος Θεοχαρούλα Μυλωνάκη επιτέθηκε με δριμύτητα στον αντιδήμαρχο Μιχάλη Βλαχάκη για το θέμα του κανονισμού κοινόχρηστων χώρων και στηλιτεύοντας αναφορές και δηλώσεις του αντιδημάρχου τον κατηγόρησε για καθεστωτική νοοτροπία και πως θέλει να επιβάλλει αυτό που θέλει.

Άμεσα ανέλαβε την υπεράσπιση του αντιδημάρχου ο Δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας ο οποίος σε έντονο ύφος και απευθυνόμενος την κα Μυλωνάκη της είπε πως εκείνη έχει καθεστωτική νοοτροπία και πως παίζει κάποιο «παιχνίδι στοχοποίησης κάποιων ανθρώπων».

Λίγο μετά, μιλώντας ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Βλαχάκης ανέφερε πως η απόφαση για τους κοινόχρηστους χώρους ψηφίστηκε απο την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου και θα εφαρμοστεί.

Όμως έντονες αντιδράσεις και φωνές προκάλεσε η αναφορά του αντιδημάρχου σε ευθύνες των δύο παρατάξεων που είχαν διοικήσει τον δήμο στο παρελθόν για την σημερινή ανομία και ασυδοσία, όπως είπε. 

Όμως ο εκνευρισμός συνέχισε να υπάρχει και στην διάρκεια των συζητήσεων των θεμάτων προ ημερήσιας διάταξης. 

Μετά την ομιλία του δημάρχου ζήτησε τον λόγο ο αντιδήμαρχος παιδείας και αθλητισμού κ. Νίκος Βλαζάκης, όμως ο πρόεδρος του συμβουλίου αρνήθηκε λέγοντας πως μετ0ά την τοποθέτηση του δημάρχου κλείνει η συζήτηση. 

Τότε εμφανώς εκνευρισμένος ο κ. Βλαζάκης είπε πως “επειδή με μειώνετε κε πρόεδρε απο την Τρίτη υποβάλλω την παραίτησή μου απο αντιδήμαρχος παιδείας και αθλητισμού” και στην συνέχεια αποχώρησε απο την συνεδρίαση.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook