Ανακοίνωση εξέδοσε ο Δήμος Γαύδου μετά την έβδομη αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης υπεξαίρεσης απο τα ταμεία του Δήμου.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Για έβδομη φορά το  Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων ανέβαλε την περιβόητη δίκη για υπεξαίρεση από το ταμείο του Δήμου μας, που ταλαιπωρεί το νησί μας από το 2011.

Αφορμή αυτή την φορά ήταν ένα βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που προσκόμισε ο κατηγορούμενος, ζητώντας για άλλη μια φορά αναβολή! Βούλευμα που αναφέρεται ότι με απλές πιθανολογήσεις παραπέμπει τον Αντιδήμαρχο Στρατή Λαμπάκη στο ακροατήριο, αν και η εισήγηση του εισαγγελέα είναι απαλλακτική. Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν απαλλάσσει από καμία κατηγορία τον μέχρι τώρα κατηγορούμενο και αφορά άλλη δικογραφία! 

Στο άκουσμα του Βουλεύματος και αιτήματος του κατηγορουμένου, ο Λαμπάκης πρότεινε ως μη όφειλε, να καθίσει εκείνη την στιγμή στο εδώλιο προκειμένου επιτέλους να αρχίσει η δίκη! 

Η αρχική δυσφορία των δικαστών στην αναβολή, μετατράπηκε μετά την διακοπή σε συμφωνία με την αίτηση του δικηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου

Κανένας δεν άκουσε τις διαμαρτυρίες τόσο των εκπροσώπων του Δήμου, όσο και των μαρτύρων της πολιτικής αγωγής, που ταλαιπωρούνται όχι μόνο από το ταξίδι αλλά και από τα δυσβάσταχτα έξοδα, καθώς για έβδομη φορά προσήλθαν και αναγκάζονται κάθε φορά να διανυκτερεύουν για αρκετές μέρες σε δωμάτιο ξενοδοχείων αφού βρίσκονται μακριά από το σπίτι τους, χάνοντας και τα μεροκάματά τους!

Μπορεί κανείς να αντιληφτεί τι σημαίνει για το κοινό αίσθημα μια έβδομη αναβολή, ύστερα από έξι προσχηματικές ? Θα γίνει ποτέ αυτή η δίκη;

Απαίτηση του Δήμου είναι η απόδοση δικαιοσύνης και η επιστροφή των χρημάτων στο ταμείο του, προκειμένου να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου στο νησί."