Το παράπονο ενός πατέρα παιδιού με κινητικά προβλήματα για την αδυναμία πρόσβασης στο δημοτικό σχολείο του – Τι απαντά ο δήμος Πλατανιά

Την αγωνία, το παράπονο και τη θλίψη του εκφράζει ο πατέρας ενός παιδιού με κινητικά προβλήματα στον δήμο Πλατανιά.

Ο πατέρας δηλώνει ότι εδώ και χρόνια δεν έχει καταστεί εφικτή η προσβασιμότητα του παιδιού στο σχολικό κτίριο και ζητά από τον δήμο να ολοκληρωθούν επιτέλους οι διαδικασίες χωρίς να φτάνει στο σημείο να εκλιπαρεί για το αυτονόητο. 

Ακολουθεί η επιστολή

“Πώς αντιμετωπίζει ο δήμος Πλατανιά ένα παιδί δημοτικού με κινητικά προβλήματα

Όντας πατέρας παιδιού με κινητικά προβλήματα ηλικίας 9 χρονών,  θα ήθελα να εκφράσω την δυσαρέσκεια μου για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται από τον Δήμο Πλατανιά ο οποίος είναι κατεξοχήν αρμόδιος για τις υποδομές,  η πρόσβαση του,  στο Δημοτικό Σχολείο Κολυμβαρίου.

Το παιδί μου πηγαίνει στην Γ’ τάξη και είναι ο τρίτος χρόνος κατά τον οποίο οι υποσχέσεις που έχουν δοθεί για την ολοκλήρωση βασικών υποδομών για την πρόσβαση του παιδιού μου στους χώρους εκπαίδευσης, δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Ενημερωτικά από το έτος 2014 και εντεύθεν με σειρά εγγράφων, τόσο της διεύθυνσης όσο και του συλλόγου γονέων και της οικογένειάς μου δεν έχει αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα.

Πραγματικά προκαλεί θλίψη η αντιμετώπιση του παιδιού μου από τον δήμο, ο οποίος όφειλε να ενεργήσει με αμεσότητα και να έδειχνε περισσότερη ευαισθησία για την βελτίωση της ποιότητας ζωής του. Δεν είναι δυνατόν το βοηθητικό προσωπικό και οι δάσκαλοι του παιδιού μου να το μεταφέρουν  με τα χέρια τους από το ισόγειο στον πρώτο όροφο όπου βρίσκεται η αίθουσα πληροφορικής και το αναβατόριο να βρίσκεται σε αποθήκες και να μην έχει τοποθετηθεί. Δεν είναι δυνατόν να μην έχουν ολοκληρωθεί οι ράμπες πρόσβασης του αναπηρικού αμαξιδίου εκτός από μια η οποία τοποθετήθηκε μετά από επιμονή του Σχολείου.

Τελειώνοντας, δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας πολίτες δεύτερης κατηγορίας και να φτάνουμε στο σημείο να εκλιπαρούμε για το αυτονόητο το οποίο θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από την έναρξη της φοίτησης του παιδιού μας 3 χρόνια πριν.

Παρακαλούμε άμεσα να ολοκληρωθούν όλες οι αναγκαίες υποδομές ώστε να εξυπηρετείται απρόσκοπτα το παιδί μας και να ληφθεί από τώρα υπόψη η φοίτησή του στο Γυμνάσιο και Λύκειο Κολυμβαρίου ώστε τα επόμενα 3 χρόνια να έχουν ολοκληρωθεί  οι υποδομές που απαιτούνται.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία”

Το Flashnews.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Πλατανιά προκειμένου να ενημερωθεί σε ποιο σημείο βρίσκονται οι διαδικασίες για τη δημιουργία υποδομών πρόσβασης. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε, έχουν ήδη δρομολογηθεί εδώ και αρκετό καιρό όλες οι διαδικασίες και μάλιστα την επόμενη εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις τόσο ως προς το Δημοτικό όσο και ως προς το Γυμνάσιο της περιοχής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook