Ο αγροτικός σύλλογος του πρώην δήμου Αρμένων εξέδωσε ανακοίνωση – απάντηση στη διοίκηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν Χανίων και στον τρόπο με τον οποίο αυτή εξελέγη.

Η ανακοίνωση:

Για την αποκατάσταση της αλήθειας……

Με αφορμή τη συνέντευξη τύπου και την επιστολή της διορισμένης διοίκησης της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν Χανίων και για την αποκατάσταση της αλήθειας, που είναι καταγεγραμμένη σε τηλεοπτικές κάμερες και σε επίσημα έγγραφα, απαιτείται να πούμε τα εξής:
Έχουμε αναφερθεί ξανά στον τρόπο εκλογής της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων τουλάχιστον για 2 τριετίες με νόθο τρόπο, που είχε καταγγελθεί, και που είχαν αποχωρήσει Αγροτικοί Σύλλογοι μεταξύ αυτών και ο δικός μας, ενώ ο σημερινός διορισμένος πρόεδρος συμμετείχε και κάλυπτε αυτές τις διαδικασίες. Πριν 1,5 χρόνο εν κρυπτώ η νόθα διοίκηση της ΟΑΣΧ, με προσφυγή του Αγροτικού Συλλόγου Βουτά, προσέφυγε στα δικαστήρια διορίζοντας για 1 χρόνο ακόμη την ίδια διοίκηση, στην οποία μέλος ήταν και ο σημερινός πρόεδρος. Η διορισμένη διοίκηση της ΟΑΣΧ έκανε προσφυγή για το διορισμό διοίκησης στη ΓΕΣΑΣΕ που και αυτής είχε λήξει η θητεία και που βέβαια διορίστηκε.

Την περίοδο αυτή η επίθεση στο εισόδημα των αγροτών όλης της Ελλάδας αλλά και στο νομό μας ήταν μεγάλη. Τα χωριά μας ερήμωσαν, τα προϊόντα μας δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής ή δεν πουλιούνται.

Αγώνες των αγροτών, μπλόκα σε όλη την Ελλάδα και στο νομό μας, δεκάδες κινητοποιήσεις που καλούσαν αγροτικοί σύλλογοι, μεταξύ αυτών και ο δικό μας..

Η ΓΕΣΑΣΕ και η Ομοσπονδία απούσες και μάλιστα καλούσαν τους αγρότες να μη συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, με ανακοινώσεις στις εφημερίδες και τις τηλεοράσεις.

Οι κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας από την άλλη πλευρά, που αναφέρει στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΟΑΣΧ, είχαν ημερομηνία λήξεως τις βουλευτικές εκλογές του 2009.

Η θητεία της διορισμένης διοίκησης έληξε στις 30 Απριλίου του 2011, μέρα που ορίστηκε εκλογοαπολογιστική συνέλευση εν κρυπτώ για να εκλεγεί νέα διοίκηση χωρίς να δημοσιευθεί οτιδήποτε στον τύπο ή να ενημερωθούν οι αγροτικοί σύλλογοι. Τυχαία το έμαθε και ο σύλλογός μας και ειδοποιήσαμε και άλλους συλλόγους που είχαν κάνει εκλογές με δικαστικό αντιπρόσωπο και που είχαν μια συνεχή δράση το προηγούμενο διάστημα. Στη συνέλευση επαναλήφθηκε το ίδιο στημένο σκηνικό με τις προηγούμενες εκλογές της Ομοσπονδίας, που αποκαλύφθηκε στις τηλεοπτικές κάμερες από τον πρώην διορισμένο πρόεδρο της ΓΕΣΑΣΕ και το διορισμένο ΔΣ της ομοσπονδίας που μέλος ήταν και ο σημερινός πρόεδρος. Καλεσμένοι στη ΓΣ ήταν δήθεν αντιπρόσωποι από Αγροτικούς συλλόγους που δεν είχαν κάνει εκλογές και που βέβαια και οι ίδιοι προς τιμήν τους το αναγνώρισαν και είπαν ότι τους κάλεσαν να παρευρεθούν για να ψηφίσουν σαν αντιπρόσωποι. Οι περισσότεροι από αυτούς αποχώρησαν μένοντας μόνο μια ομάδα από αυτούς για να συνεχίσουν τη νόθα διαδικασία.

Από το σύλλογό μας αλλά και από άλλους συλλόγους καταγγέλθηκε αυτή η διαδικασία και προτείναμε να γίνουν εκλογές για ανάδειξη διοίκησης από τους συλλόγους που είχαν κάνει εκλογές και να προχωρήσει η νέα διοίκηση σε ανασύνταξη των άλλων αγροτικών συλλόγων ώστε και αυτοί να κάνουν εκλογές σε σύντομο χρονικό διάστημα (6 μήνες- 1 χρόνο). Κατόπιν θα καλούσε σε νέα ΓΣ και εκλογές για τη διοίκηση της ομοσπονδίας. Αντί αυτού, ο Πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ και το διορισμένο ΔΣ της Ομοσπονδίας δεν έκαναν μέλη και δεν αναγνώρισαν μια σειρά συλλόγους που είχαν κάνει εκλογές με δικαστικό αντιπρόσωπο όπως ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος (ο μεγαλύτερος στο νομό), του δικού μας συλλόγου, του πρώην δήμου Μύθημνας κ.α. Τη διαδικασία αυτή δεν τη δέχτηκαν και προχώρησαν σε δημιουργία επιτροπής, αποτελούμενη από τη διορισμένη διοίκηση και το πρόεδρο της ΓΕΣΑΣΕ και αγρότες που όχι μόνο δεν ήταν αντιπρόσωποι από αγροτικούς συλλόγους αλλά που δεν ήταν καν μέλη σε αγροτικό σύλλογο.

Η ομάδα αυτή προσέφυγε στο Ειρηνοδικείο Χανίων με προσφυγή ξανά του Αγροτικού Συλλόγου Βουτά. Η ομάδα αυτή πρότεινε 15μελές ΔΣ και 5μελή εξελεγκτική επιτροπή, που δεν ήταν κανένα μέλος από τους 7 αγροτικούς συλλόγους (Κτηνοτροφικός Σύλλογος Χανίων, Αγροτικοί σύλλογοι πρώην δήμου Μύθημνας και Αρμένων, Αγροτικός σύλλογος Μεσκλών, Παλαιών Ρουμάτων, Γαβαλοχωρίου, Κάινας) όπως και εκλεγμένοι αντιπρόσωποι που δεν τους ήταν αρεστοί από τους αγροτικούς συλλόγους Πλατανιά και Βουκολιών.

Υπήρχε παρέμβαση στο δικαστήριο από τους παραπάνω 7 συλλόγους. Η πρόταση των συλλόγων αυτών ήταν να διοριστούν στη διοίκηση αναλογικά οι αντιπρόσωποι που ήταν εκλεγμένοι από όλους τους αγροτικούς συλλόγους. Η πρόταση στο δικαστήριο είναι γραπτή σε υπόμνημα των 7 συλλόγων.

Η απόφαση του Ειρηνοδίκη ήταν να κάνει δεκτή την πρόταση του ΑΣ Βουτά που περιελάμβανε το βασικό κορμό της προηγούμενης διορισμένης διοίκησης, τον Πρόεδρο της ΓΕΣΑΣΕ και κάποιους ακόμα που στήριξαν τον παραπαίοντα σήμερα αγροτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Πολλοί από αυτούς όχι μόνο δεν είναι αντιπρόσωποι αλλά ούτε μέλη σε αγροτικό σύλλογο. Την απόφαση του δικαστηρίου, όπως και δεκάδες άλλες αποφάσεις που κηρύττουν απεργίες σωματείων παράνομες, τη θέτουμε στην κρίση των αγροτών καλούμε τους αγρότες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και για τους αγροτοσυνδικαλιστές που στη ΓΣ αλλά και στο δικαστήριο έβαλαν πλάτη για να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στο αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα του νομού μας. Βέβαια, ανταμείφτηκαν από τον πρώην Πρόεδρο της ΓΕΣΑΣΕ με αποδοχή όλων των προτάσεών τους στη ΓΣ της Ομοσπονδίας και με θέσεις στη διοίκηση και στο προεδρείο της διορισμένης διοίκησής της, όπως και από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δριβελέγκα για αποκλειστικούς συνομιλητές του.

Όσο για τον «κομματικό συνδικαλισμό» και «τη χειραγώγηση του κινήματος» τους παραπέμπουμε στους εναγκαλισμούς, τις φιλοφρονήσεις και τις δηλώσεις μετά από συναντήσεις με την πρώην υπουργό κ. Μπατζελή και το νυν υπουργό κ. Σκανδαλίδη, για πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση και στο ότι η κυβερνητική πολιτική είναι σε σωστή κατεύθυνση, όπως και ότι η πρότασή της που υιοθετήθηκε στο τελευταίο νομοσχέδιο για κατά κύριο επάγγελμα αγρότης θα έχει σαν αποτέλεσμα να πεταχτούν έξω από το συνδικαλιστικό αγροτικό κίνημα και τις επιδοτήσεις χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες που συμπληρώνουν το εισόδημά τους και από άλλες πηγές.

Ο Πρόεδρος             Ο Αντιπρόεδρος          Ο Γραμματέας
Κατσαρός Γιάννης    Ζουλάκης Μανόλης     Κοτρωνάκης μιχάλης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook