Καταδικάζουν την απόφαση του δικαστηρίου σε βάρος των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου οι Ομάδες και Σύλλογοι Γυναικών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας του νομού Ηρακλείου.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Oι Ομάδες και Σύλλογοι Γυναικών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) Νοτίων και Ανατολικών Συνοικιών Δήμου Ηρακλείου, Δήμου Μαλεβιζίου, Μοιρών και Αρχανών καταγγέλλουν την απαράδεκτη απόφαση του Δικαστηρίου Ανηλίκων για τους τρεις μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου, που τους επέβαλε σε κοινωνική εργασία 80 ωρών, ως αναμορφωτικό μέτρο για τη συμμετοχή τους σε καταλήψεις του σχολείου τους.

Οι μαθητές από την αρχή της χρονιάς οργάνωσαν κινητοποιήσεις στο Ρέθυμνο, όπως και σε πολλές πόλεις της χώρας, διεκδικώντας το αυτονόητο. Να έχουν ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα, για μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, για σύγχρονες υποδομές και εργαστήρια, για να μην πληρώνουν οι γονείς τους χρήματα στα φροντιστήρια. Για την αγωνιστική επιλογή τους αυτή, οι μαθητές σύρθηκαν στο δικαστήριο. Η παραπομπή σε δίκη έγινε μετά από καταγγελία του διευθυντή του σχολείου. Ταυτόχρονα κατηγορήθηκαν και οι γονείς των παιδιών για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Είναι ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την απαράδεκτη πρακτική, αποδεικνύοντας ότι η κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, έμεινε κενό γράμμα, αφού στη πράξη στήνονται νέα “μαθητοδικεία”, ενώ υποκριτικά διατυμπάνιζε ότι θα τα σταματούσε.

          Η πρωτοφανής αυτή απόφαση ανοίγει το δρόμο για να καταστέλλεται οποιαδήποτε φωνή αμφισβητεί τους μονόδρομους των μνημονίων, των αντιλαϊκών μέτρων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η μόνη πολιτική που θέλει η κυβέρνηση να μπαίνει μέσα στους χώρους που ζει, εργάζεται και μορφώνεται η νεολαία, είναι αυτή που υπερασπίζεται το σφαγιασμό των δικαιωμάτων του λαού.

Καλούμε τις γυναίκες των λαικών οικογενειών να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές, να καταδικάσουν την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων και να δώσουν απάντηση απέναντι στη τρομοκρατία που εξαπολύεται σε 15χρονα παιδιά που αγωνίζονται για την μόρφωση που αξίζουν.

Να σταματήσει ΤΩΡΑ κάθε δίωξη μαθητών και γονιών.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου που καταδικάστηκαν”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook