Επιβατικό τρένο εκτροχιάστηκε χθες, Παρασκευή, στην κεντρική Πολωνία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον τριάντα, όπως ανακοίνωσαν τα σωστικά συνεργεία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

«Δυστυχώς ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να είναι μεγαλύτερος. Έχω πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες άνθρωποι εκτοξεύθηκαν από τα παράθυρα και βρίσκονται εγκλωβισμένοι κάτω από το βαγόνι που έχει ανατραπεί», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TVN24 ο Βλοντζίμιερτζ Κάπιετς, εκπρόσωπος των πυροσβεστών.

Προς το παρόν, τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Περίπου 280 άνθρωποι επέβαιναν στο τρένο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των πολωνικών σιδηροδρόμων Λούκατς Κουρπιέφσκι στο TVN24.

Σύμφωνα με τους ίδιους τους επιβάτες του τρένου, με τους οποίους συνομίλησε τηλεφωνικά το τηλεοπτικό δίκτυο, το τραίνο αποτελούνταν από τέσσερα βαγόνια. Το πρώτο ανετράπη και τα υπόλοιπα εκτροχιάστηκαν.

«Ακούσαμε έναν πολύ δυνατό θόρυβο. Το πρώτο βαγόνι έχει καταστραφεί ολοσχερώς, τα τζάμια έχουν σπάσει, οι λαμαρίνες έχουν στραβώσει. Οι άνθρωποι αντέδρασαν ψύχραιμα αν και πολλοί ήταν σε κατάσταση σοκ. Τα σωστικά συνεργεία έφτασαν γρήγορα», δήλωσε ο Μαρτσίν Σλεμπόφσκι, ένας από τους επιβάτες.