Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιούνται από το πρωί οι εκδηλώσεις και δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών του Ηρακλείου για το Περιβάλλον που οργανώνει ο Δήμος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου προχώρησε στην διάθεση υφασμάτινων τσαντών με σκοπό τη χρήση στις καθημερινές αγορές αντί των πλαστικών, εφαρμόζοντας την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2015/720 που στοχεύει  στην άμεση μείωση της κατανάλωσης της λεπτής πλαστικής σακούλας,

Παράλληλα στο αίθριο της Λότζια παρουσιάστηκαν  ζωγραφιές μαθητών με θέμα το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στις εκδηλώσεις από πολλά σχολεία του Ηρακλείου ενώ ο Αντιδήμαρχος κ. Πέτρος Ινιωτάκης αναφέρθηκε στις δράσεις που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή για την προστασία του Περιβάλλοντος και κάλεσε μικρούς και μεγάλους να συμβάλλουν σε αυτό.

Στον ίδιο χώρο πραγματοποιείται και έκθεση φωτογραφίας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, με θέμα  προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 της Κρήτης  και προβολή ντοκιμαντέρ  με τίτλο «NATURA 2000 – Ζωή για Όλους, ενώ η Λότζια θα φωτιστεί συμβολικά.

Επίσης στο περιθώριο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν εργασίες εξωραϊσμού του πρώην καρτοδρομίου στην Νέα Αλικαρνασσό από την εθελοντική ομάδα Ζω-Δρω, την Πέμπτη 08/06/2017.