Με αφορμή την επιστολή στο Flashnews.gr, πατέρα μαθητή με κινητικά προβλήματα, ο Δήμος Πλατανιά παραθέτει τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί για να αποκτήσουν τα σχολεία του Κολυμβαρίου τις αναγκαίες υποδομές.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του Δήμου Πλατανιά προς το Flashnews.gr αναφέρονται τα εξής:

Σχετικά με την δημοσίευση Επιστολής στο Μέσο ενημέρωσης σας με τίτλο «Πως αντιμετωπίζει ο δήμος Πλατανιά παιδί δημοτικού με κινητικά προβλήματα», σας παραθέτουμε για ενημέρωση σας όσο και των αναγνωστών σας, τα παρακάτω:

1.    Ο Δήμος Πλατανιά έχει ήδη δημιουργήσει την υποδομή προσβασιμότητας (ράμπα) στο Δημ. Σχολείο Κολυμβαρίου το προηγούμενο διάστημα.

2.    Ο Δήμος Πλατανιά έχει προβεί ήδη στην προμήθεια και παραλαβή του μηχανισμού του αναβατορίου το οποίο προορίζεται να εγκατασταθεί στη ως άνω σχολική μονάδα.

3.    Μετά από δημόσιο διαγωνισμό που αφορούσε τη συντήρηση των σχολικών μονάδων του Δήμου Πλατανιά, έχει ήδη εγκαταστήσει τον ανάδοχο του έργου στις σχολικές μονάδες του Δήμου, μεταξύ των οποίων και στο Δημ. Σχολείο Κολυμβαρίου, από την προηγούμενη εβδομάδα.

4.    Το έργο της κατασκευής του φρεατίου για την τοποθέτηση του αναβατορίου, έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. 

5.    Ο Δήμος Πλατανιά έχει εντάξει, δημοπρατήσει και το επόμενο διάστημα θα γίνει εγκατάσταση του αναδόχου-εργολάβου για την ανακατασκευή του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου-Λυκείου Κολυμβαρίου, έργο συνολικού π/υ 2 εκατ. € περίπου, στο οποίο έχει προβλεφθεί και η κατασκευή αναβατορίου.

Μετά τα παραπάνω, γίνεται σαφές ότι ο Δήμος Πλατανιά έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με αποτελεσματικό τρόπο, επιδεικνύοντας την αναγκαία ευαισθησία στις ειδικές ανάγκες κάθε μαθητή στις σχολικές μονάδες που απαιτούνται.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook