Έβγαλες καρέκλα στο πεζοδρόμιο; Πρόστιμο! Κραυγή οργής και αγανάκτησης από μεγάλη Χανιώτικη επιχείρηση εστίασης και catering που διακόπτει κάθε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων

Η επιβολή προστίμου για κάποιες καρέκλες που έβγαλαν πελάτες στο πεζοδρόμιο ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για μεγάλη Χανιώτικη επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης και του catering με δεκάδες εργαζόμενους.

Όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, θέλοντας να είναι απολύτως νόμιμος στα όσα ορίζει η δημοτική αρχή, αφαίρεσε τα τρία τραπεζάκια που είχε μπροστά από το κατάστημα στην οδό Τζανακάκη.

Όμως κάποιοι πελάτες έβγαλαν 2-3 καρέκλες στο πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα το πρωί της Τρίτης κλιμάκιο του Δήμου να επιβάλει πρόστιμο, παρά του ότι ο χώρος που καταλάμβανε η καρέκλα ήταν ο ίδιος με εκείνον ενός ανθρώπου που θα ήταν όρθιος.

Ξεχειλίζοντας από αγανάκτηση η επιχείρηση που είχε συνεργαστεί επανειλημμένως με τον Δήμο αναλαμβάνοντας το catering εκδηλώσεων, δηλώνει πως  διακόπτει κάθε συνεργασία  «μέχρι να υπάρξει δημοκρατία στον Δήμο».

Διαβάστε την ανάρτηση.

«Λυπάμαι πραγματικά που ο Δήμος Χανίων έχει μετατραπεί σε φασιστικό κόμμα. Λυπάμαι ιδιαίτερα και για ανθρώπους σαν τον Vlachakis Mike που γνωρίζω πάνω από 20 χρόνια. Στη Τζανακακη 46 το Μοντέρνο διατηρεί snack Cafe αφού ο Δήμος στην αρχή είχε δώσει άδειά για καθίσματα και μετά τη πήρε πίσω δεχθήκαμε πρόστιμα και συστάσεις για τρία τραπέζια που ήταν έξω.

Πρόσφατα κάναμε μια μικρή ανακαίνιση και φέραμε το μαγαζί πιο μέσα με σκοπό τα τραπέζια να χωράνε εντός του μαγαζιού. Κάποιες φορές ο κόσμος βγάζει 2-3 καρεκλες στο πεζοδρόμιο. Σήμερα κλιμάκιο του Δήμου ήρθε να μας γράψει για τις καρέκλες που βγάζει ο κόσμος έξω. Συγκεκριμένα βρήκε τρεις 1,28τμ δηλαδή 0,42-0,43 τμ η καρέκλα. Καταρχήν ως μηχανικός τους συγχαίρω για τον ιδιαίτερο ζήλο που επέδειξαν στην ακριβή μέτρηση των τετραγωνικών. 

Είναι πραγματικά ντροπή. Μαζέψτε από αλλού που δεν χωράει να περάσει καροτσάκι παιδικό και ελάτε μετά να το παίξετε μάγκες σε επιχειρήσεις που συμμορφώνονται. Και καταλάβετε ότι δεν πληρώνουμε κεφαλικό φόρο εκτός αν είστε κατακτητές. Δεν είναι δυνατόν να μπαίνω σε αντιδικία με κάθε πελάτη που βγάζει μια έως τρεις καρέκλες εκτός αν προτίθεστε να μου πληρώνετε τις απώλειες εισοδήματος. Μέχρι τώρα μόνο αυξήσεις κάνετε. 

Το ΜΟΝΤΕΡΝΟ και όσο καιρό υπάρχει αυτή η Δημοτική Αρχή παύει καθε συνεργασία με τον Δήμο. ΉΜΑΣΤΑΝ ΚΑΛΟΙ όταν ερχόταν ο Πατριάρχης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ζητάγατε βοήθεια. Μέχρι να υπάρξει δημοκρατία στον Δήμο θα αντιστέκομαστε όπως μπορούμε. Μόνο όπλο η δημοσιοποίηση»