Ο Δήμαρχος, υποδέχτηκε τις δυο ομάδες που θα αγωνιστούν το βράδυ στο Παγκρήτιο Στάδιο, σε ένα φιλικό παιχνίδι τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στον σύλλογο «Όραμα Ελπίδας»

Τους πρωταθλητές Ευρώπης Έλληνες διεθνείς της Εθνικής του 2004  και τους θρύλους της Ίντερ υποδέχτηκε και τίμησε το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στο δημαρχείο της πόλης, την ενετική Λότζια.

Στην σεμνή εκδήλωση παρευρέθησαν ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο Γιώργος Καραγκούνης, ο Τάκης Φύσσας, ο Άγγελος Μπασινάς και ο Βασιλής Τσιάρτας.  Από πλευράς Ίντερ, ολόκληρη η αποστολή, η οποία συμπεριλαμβάνει και ποδοσφαιριστές που έγραψαν ιστορία με την φανέλα της ομάδας του Μιλάνου, όπως ο Χαβιέρ Ζανέτι, ο Πέπε Μπέργκομι, ο Μάρκο Ματεράτσι, ο Φρατζέσκο Τόλντο κ.α.

Ο Δήμαρχος, υποδεχόμενος τις δυο ομάδες που θα αγωνιστούν το βράδυ στο Παγκρήτιο Στάδιο, σε ένα φιλικό παιχνίδι τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στον σύλλογο «Όραμα Ελπίδας», τόνισε μεταξύ άλλων:

«Με χαρά υποδεχόμαστε στην Λότζια, ένα από τα εμβληματικά κτίρια του Ηρακλείου, τους πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 και τους θρύλους της Ίντερ. 

Η παρούσα δημοτική αρχή έχει στόχο να καταστήσει το Ηράκλειο διεθνή αθλητικό, πολιτιστικό και τουριστικό προορισμό και για αυτό επιδιώκει να αναλαμβάνει διοργανώσεις όπως ο συγκεκριμένος, σημαντικός φιλικός αγώνας που εξασφαλίζει την προβολή της πόλης μας σε ολόκληρο τον κόσμο! Διαθέτουμε τις υποδομές, την τεχνογνωσία και το ανθρώπινο δυναμικό για να φέρουμε εις πέρας ακόμη και την πιο απαιτητική διοργάνωση και το έχουμε αποδείξει πολλές φορές.

Είναι τιμή για εμάς στον Δήμο Ηρακλείου να φιλοξενούμε τους ανθρώπους που έβγαλαν ολόκληρη την Ελλάδα στους δρόμους το 2004 για να πανηγυρίσει ενωμένη την ιστορική επιτυχία της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Τους ευχαριστούμε για όλα όσα προσέφεραν στην χώρα μας. Και είναι επίσης μεγάλη τιμή που φιλοξενούμε και τους θρύλους μίας εκ των μεγαλυτέρων ομάδων του κόσμου, της  Ίντερ του Μιλάνου. 

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους, μεταξύ άλλων και επειδή με τη παρουσία τους συνδράμουν σε έναν πολύ καλό σκοπό:  Την συγκέντρωση εσόδων για τον σύλλογο “Όραμα Ελπίδας”

Τους καλωσορίζουμε και ξέρουμε ότι με την παρουσία τους θα στείλουν σε όσους βρεθούν στο γήπεδο αλλά και σε εκείνους που θα δουν το παιχνίδι από την τηλεόραση το μήνυμα που κι εμείς ως Δήμος Ηρακλείου υποστηρίζουμε: Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός»!

Από πλευράς των Ελλήνων διεθνών, τόσο ο Γιώργος Καραγκούνης, όσο και ο Θοδωρής Ζαγοράκης ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για την άψογη φιλοξενία στο Ηράκλειο, καθώς και τους παίκτες της Ίντερ που δέχθηκαν να συμμετάσχουν στο φιλικό, το οποίο γίνεται για έναν σημαντικό σκοπό.

Από πλευράς Ίντερ μίλησε ο Πέπε Μπέργκομι, ο οποίος αφού ευχαρίστησε κι εκείνος με την σειρά του τον Δήμαρχο, χαρακτήρισε «παντοτινούς ήρωες» τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής του 2004 και συμφώνησε  κι εκείνος: «Ο αθλητισμός είναι πράγματι πολιτισμός και εμείς με αυτό φιλικό παιχνίδι κόντρα με τους Έλληνες φίλους μας θέλουμε να στείλουμε το συγκεκριμένο μήνυμα σε όσους μας παρακολουθήσουν».

Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων και μεταξύ άλλων, οι Ιταλοί χάρισαν στον Δήμαρχο μια φανέλα της Ίντερ με τις υπογραφές όλων των παικτών. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook