Στις ελλείψεις προσωπικού και τους κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια από την επικείμενη συγχώνευση Αστυνομικών Τμημάτων αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης

Στις ελλείψεις προσωπικού και τους κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια από την επικείμενη συγχώνευση Αστυνομικών Τμημάτων αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό  Εσωτερικών κο Παναγιώτη Σκουρλέτη και τον Αναπληρωτή Υπουργό κο Νικόλαο Τόσκα.

Στην Ερώτηση αναφέρεται ότι: «Κρίσιμο ζήτημα έλλειψης προσωπικού, που πρέπει να διευθετηθεί άμεσα, αντιμετωπίζει σύμφωνα με πληροφορίες το Α.Τ. Σητείας. Ενώ το προσωπικό που υπηρετεί είναι ήδη κατά 30% λιγότερο από την προβλεπόμενη οργανική δύναμη του Τμήματος, με την επικείμενη εφαρμογή της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών, όπως την είχε παρουσιάσει η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ,  θα αποδυναμωθεί ακόμα περισσότερο. 

Ο Δήμος της Σητείας είναι μεγάλος σε έκταση με πολλά χωριά σε μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους και δύσκολο οδικό δίκτυο. Στην περιοχή λειτουργούν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικά καταλύματα, με πολλές χιλιάδες επισκεπτών τους θερινούς μήνες. Κατά την τουριστική περίοδο, το πρόβλημα της ελλείψεως προσωπικού λαμβάνει ακόμα μεγαλύτερες και σοβαρότερες διαστάσεις διότι οι ανάγκες περιφρούρησης αυξάνονται.  

Οι περιοχές αυτές ελέγχονταν από τον Α.Σ. Κουτσουρά υπό την εποπτεία του Α.Τ. Σητείας. Με την αλλαγή των ορίων της εδαφικής αρμοδιότητας των Υπηρεσιών στον νομό, η αστυνόμευση στις εν λόγω περιοχές, θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο από το Α.Τ. Σητείας, του οποίου η περιοχή ελέγχου διευρύνεται ακόμα περισσότερο. Επίσης, το Α.Τ. Σητείας διαθέτει προσωπικό για την φύλαξη των κτιρίων της πρώην σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Σητείας και την ενίσχυση του Α.Σ. Αερολιμένα Σητείας, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες.

Είναι προφανές ότι εξαιτίας των αυξημένων απαιτήσεων του  Α.Τ Σητείας, είναι επιτακτική ανάγκηνα αυξηθούν οι οργανικές θέσεις των αστυφυλάκων, προκειμένου να μπορεί να επιτελέσει σωστά τα καθήκοντά του προασπίζοντας τη δημόσια ασφάλεια προς όφελος των πολιτών.».  

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

«1.    Ποιος είναι ο προγραμματισμός του Υπουργείου σας για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του ΑΤ Σητείας;
2.    Πώς θα καλύψετε την αυξημένη ανάγκη της περιοχής σε αστυνομική δύναμη;
3.    Σκοπεύετε να συγχωνεύσετε τα ΑΤ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου;».                                  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook