Αποκαλύψεις για το κύκλωμα ναρκωτικών στην Κω

Το πολυδαίδαλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και παράτυπων μεταναστών δρούσε στο νησί και την Αθήνα, επί μια 10ετια – Εισήγαγε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και συγκεκριμένα κοκαΐνη και χασίς από την Αλβανία 

Ηχηρά ονόματα στην Κω, συνέλαβε το Τμήμα Οργωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, καθώς φέρονται να συμμετείχαν στο πολυδαίδαλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και παράτυπων μεταναστών, που δρούσε στο νησί και την Αθήνα, επί μια 10ετια.

Μάλιστα ανάμεσα στους συλληφθέντες φέρεται γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός, ο οποίος μάλιστα συνελήφθη την στιγμή που έκανε την εκπομπή του στο ραδιοφωνικό στούντιο.

Επίσης ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι γνωστός επιχειρηματίας του νησιού, μαζί με το γιο του, ο οποίος φέρεται να είχε σημαντικό ρόλο στην λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως αποκάλυψε με επίσημες ανακοινώσεις ο Διοικητής της Ασφάλειας Αττικής υποστράτηγος Χρ. Παπαζαφύρης, το κύκλωμα εισήγαγε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και συγκεκριμένα κοκαΐνη και χασίς από την Αλβανία και στην συνέχεια τις αποθήκευε σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους στην Αττική.

Στη συνέχεια την μεταφορά τον ποσοτήτων ναρκωτικών με πλοία της γραμμής στην Κω, αναλάμβαναν γυναίκες από την Αλβανία, μαζί με τα ανήλικα παιδιά τους, προκειμένου να μην κινούν τις υποψίες Αστυνομικών και Λιμενικών.

Στη συνέχεια και σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην επίσημη παρουσίαση της Ασφάλειας, οι δράστες παραλάμβαναν τα ναρκωτικά στην Κω και τα έκρυβαν σε τουριστικές μονάδες και δωμάτια, επίσης για να μην κινούν τις υποψίες των Αρχών.

Μάλιστα σε μια περίπτωση, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που επί έξι μήνες βρίσκονταν στο νησί και πραγματοποιούσαν έρευνες χωρίς να τους αντιληφθούν οι συνάδελφοι τους στο νησί, εντόπισαν μεγάλη ποσότητα χασίς κρυμμένη μέσα στο μπάνιο τουριστικού δωματίου.

Προώθηση παράνομων μεταναστών

Όσον αφορά στο κομμάτι της εγκληματικής οργάνωσης που ασχολούταν με την προώθηση παράνομων μεταναστών σε χώρες της Ε.Ε, οι δράστες είχαν δημιουργήσει ακόμα και ειδικό στούντιο, προκειμένου να «σουλουπώνουν» τους μετανάστες, ώστε να μοιάζουν με Δυτικούς, καθώς τους έβαφαν τα μαλλιά, τους μακιγιάριζαν και βέβαια υπήρχε γκαρνταρόμπα «δυτικού τύπου», ώστε να περνούν απαρατήρητοι από τα αεροδρόμια.

Τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που αποκόμιζε κάθε μήνα το κύκλωμα από την διακίνηση μεταναστών και ναρκωτικών, τα «ξέπλενε» μάλλον σε τουριστικές επιχειρήσεις στην Κω και σε άλλα νησιά του Αιγαίου. Το ενδεχόμενο αυτό, έπειτα από την ολοκλήρωση των ερευνών, θα διερευνήσει ενδελεχώς το αρμόδιο Τμήμα του ΣΔΟΕ.

newsit.gr

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook