Στο πλαίσιο του προγράμματος «city to city for building our Europe – C2C4EU»

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει ως εταίρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «City to City for building our Europe» (C2C4EU)  που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες» και υλοποιείται μέσω του τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση του πολιτισμικού διαλόγου μεταξύ των πολιτών των πόλεων από έξι (6) χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ιταλία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Ουγγαρία, Ισπανία, Εσθονία).

Το πρόγραμμα C2C4EU, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συνδυάζει τοπικές εκδηλώσεις με ευρωπαϊκές εκδηλώσεις και τη χρήση νέων τεχνολογιών έτσι ώστε να προκύψει μια συνεχής επικοινωνία και ανταλλαγή πληροφοριών με θέμα τη συμμετοχή πολιτών στις διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος έχει διοργανωθεί διαγωνισμός video story telling, όπου καλούνται νέοι μεταξύ 18-26 χρόνων να δημιουργήσουν ένα βίντεο στην Αγγλική Γλώσσα (διάρκειας μέχρι 3 λεπτών) στο οποίο θα παρουσιάζουν πώς οραματίζονται το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι νέοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία αλλά κυρίως την έμπνευσή τους προκειμένου να αποτυπώσουν σε video το όραμά τους για την Ευρώπη του μέλλοντος.

Η δράση αυτή που αποτελεί και μια συνέργεια μεταξύ της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων, Αυτεπιστασίας και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Δια βίου Μάθησης, αλληλεπιδρά με τη συμμετοχή του Δήμου  στο Παγκόσμιο Δίκτυο Πόλεων που Μαθαίνουν, της UNESCO στο πλαίσιο του οποίου έχει ήδη πραγματοποιηθεί τριήμερο εργαστήριο με 50 συμμετέχοντες (πολίτες, εκπαιδευτές ενηλίκων, κοινωνικοί λειτουργοί και εκπρόσωποι άλλων τοπικών οργανώσεων). Ο Δήμος Ηρακλείου έχει ως  στόχο και όραμα να αυξήσει τη συμμετοχή των πολιτών και κυρίως των νέων στα κοινά και να ενισχύσει το ρόλο του ενεργού πολίτη, τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Τα βίντεο που θα δημιουργηθούν θα υποβληθούν μέχρι τις 22 Ιουνίου, από τους συμμετέχοντες  στο δικό τους κανάλι στο YouTube και ο σύνδεσμος (link) θα σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: [email protected]  και στη: [email protected] θα αξιολογηθούν τόσο από μια κριτική επιτροπή όσο και από τους πολίτες, καθώς θα διεξαχθεί λαϊκή ψηφοφορία μέσω facebook. Μετά την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων θα προκύψουν έξι (6) νικητές από κάθε χώρα και από αυτούς τους έξι (6) θα προκύψει ο τελικός νικητής ο οποίος θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για να παρευρεθεί σε ειδική εκδήλωση που θα διεξαχθεί εκεί και θα προβληθεί και το βίντεο του.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν με περισσότερες πληροφορίες από το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Ηρακλείου στα τηλέφωνα 2813409199, 2813409413 και τον ιστότοπο:

http://www.c2c4eu.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=53:the-european-union-that-i-would-like-for-the-future&catid=19:joomla&Itemid=437

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook