Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης προς τη Δ/νση του Δημοτικού Σχολείου Κολυμβαρίου και τη Δ/νση του Γυμνασίου Αλικιανού και τις σχολικές κοινότητες τους, με αφορμή τις σημαντικές διακρίσεις που απέσπασαν οι δύο σχολικές μονάδες, στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων που αναπτύσσουν, λαμβάνοντας η μεν πρώτη (Δ.Σ. Κολυμβαρίου) το α’ βραβείο στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών «ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ;» για την ταινία «Ποτέ μην λες ποτέ»!, η δε δεύτερη (Γυμνάσιο Αλικιανού) το α’ βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους: « FILMMAKERS 2017 – ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΝ»,  για το ντοκιμαντέρ «Η δική μου μέρα».

Σύμφωνα με τον κ. Μαλανδράκη «η διάκριση αυτή, των δύο σχολικών μονάδων του Δήμου, γεμίζει με υπερηφάνεια, όχι μόνο καθεμία σχολική κοινότητα ξεχωριστά αλλά ολόκληρο το Δήμο Πλατανιά – ο οποίος στηρίζει εμπράκτως και με υλικά μέσα όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου – και αποτελεί την καλύτερη δυνατή επιβράβευση τόσο για τα δύο σχολεία όσο και για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν εθελοντικά και με μεράκι για να έρθει το αποτέλεσμα αυτό» συγχαίροντας παράλληλα  όλους όσους συνέβαλαν για την υλοποίηση των εν λόγω εξαιρετικών παραγωγών. 

Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Πλατανιά σημειώνει ότι «ότι όταν υπάρχει εμπνευσμένη καθοδήγηση-διεύθυνση, ενθάρρυνση – ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης και ανιδιοτελής διάθεση για συνεργασία στο σχολικό περιβάλλον, τότε η υλοποίηση καινοτόμων δράσεων και δραστηριοτήτων, όπως αυτών που αναπτύσσουν τα δύο σχολεία του Δήμου μας – τις οποίες ο Δήμος πάντα στηρίζει με κάθε διαθέσιμο μέσο –  ανοίγουν το δρόμο για την ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών, στην παροχή ολοκληρωμένης παιδείας, έτσι ώστε να διευρυνθούν οι ορίζοντές τους και να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια ως αυριανοί ενήλικοι πολίτες».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook