Προγραμματική σύμβαση για την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων της διάνοιξης της παράκαμψης «Σχίσματος της Ελούντας» που είχαν μπλοκαριστεί λόγω ενστάσεων ιδιοκτητών γης συνυπογράφηκε σήμερα

Προγραμματική σύμβαση για την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων της διάνοιξης της παράκαμψης «Σχίσματος της Ελούντας» που είχαν μπλοκαριστεί λόγω ενστάσεων ιδιοκτητών γης συνυπογράφηκε σήμερα στην Αντιπεριφέρεια Λασιθίου από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τον Δήμαρχο Αγ. Νικολάου Αντώνη Ζερβό παρόντος της Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Πελαγίας Πετράκη, του Περιφερειακού Συμβούλου Μανόλη Κλώντζα, του Προέδρου της δημοτικής κοινότητας Ελούντας Γιάννη Δρακωνάκη. Το έργο ολοκλήρωσης της παράκαμψης όπως τονίστηκε από τον Περιφερειάρχη τον Δήμαρχο και όλους τους συμμετέχοντες αποτελεί μείζονος σημασίας καθώς θα ανακουφίσει κυκλοφοριακά την Ελούντα και θα υπάρχει ασφαλής και άμεση πρόσβαση για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής αλλά και τους τουρίστες  προς την Πλάκα τη Σπιναλόγκα και άλλες τουριστικές περιοχές. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι μόλις ολοκληρωθούν οι δικαστικές αποφάσεις για τις απαλλοτριώσεις την επόμενη ημέρα είναι έτοιμη η Περιφέρεια να ξεκινήσει τις διαδικασίες δημοπράτησης του σημαντικού έργου που έχει προϋπολογισμό περί τα 2 εκ. ευρώ. Επιπλέον ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση 250.000 ευρώ για ασφαλτικά έργα μέσα στην Ελούντα που θα δημοπρατήσει άμεσα η Αντιπεριφέρεια. 

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωση του ανέφερε: 

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό μετά από τόσα χρόνια που βαίνει προς το τέλος του όσον αφορά την υλοποίηση του ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο. Δυστυχώς για διάφορους λόγους από προσφυγές κατοίκων δεν ολοκληρώθηκε. Εμείς μέσα από την συνεργασία που έχουμε με το Δήμο, με την Αντιπεριφέρεια, περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου για τις απαλλοτριώσεις και αμέσως την επόμενη ημέρα θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία δημοπράτησης αυτού του σημαντικού έργου που υπολογίζουμε να είναι κοντά στα 2 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός. Εμείς από την πλευρά την δική μας έχουμε διασφαλίσει τους πόρους για να μπορεί να δημοπρατηθεί άμεσα. Επίσης με την ευκαιρία πρέπει να πω ότι χρηματοδοτήσαμε και έχω υπογράψει για ένα περίπου χιλιόμετρο ασφαλτικά  μέσα στην Ελούντα και στην είσοδο με 250.000 ευρώ τα οποία θα τα δημοπρατήσει άμεσα η Αντιπεριφέρεια ούτως ώστε να βελτιωθεί το κομμάτι αυτό.  Γιατί μετά την ολοκλήρωση πέρυσι της δημοπρασίας που είχαμε προς Ελούντα-Πλάκα έμεινε ένα κομμάτι και άμεσα με δικούς μας πόρους το δημοπρατούμε για να μπορεί σύντομα να προχωρήσει». 

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αγ. Νικολάου Αντώνης Ζερβός Δήμαρχος δήλωσε: 

«Θεωρώ ότι είναι η αρχή του τέλους για μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την περιοχή του Αγ. Νικολάου ειδικά για την Ελούντα, διότι με αυτή την προγραμματική σύμβαση ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι επειδή έχει ετοιμαστεί σωστά ότι θα κλείσει το ζήτημα της ολοκλήρωσης των απαλλοτριώσεων της διάνοιξης της παράκαμψης του Σχίσματος Ελούντας ενός έργου που θα αναβαθμίσει θεαματικά την περιοχή και θα διευκολύνει τα μέγιστα στη πρόσβαση από και προς την Πλάκα. Αυτό το έργο θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Κρήτης, την Αντιπεριφέρεια Λασιθίου για την υλοποίηση ενός βασικού έργου που θα ωφελήσει την ευρύτερη περιοχή». 
Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη

«Με χαρά υπογράφουμε σήμερα την προγραμματική σύμβαση, που ξεμπλοκάρει τον οικισμό από τα προβλήματα. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, το έργο θα κατασκευάσουμε με ίδιους πόρους αναβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο τουριστικά την περιοχή».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook