Αναβίωση του Μύθου της Αρπαγής της Ευρώπης στη Περιφέρεια Κρήτης με πολιτιστικό δρώμενο από εκπροσώπους φορέων της Μεσσαράς

Την αναβίωση του μύθου της «Αρπαγής της Ευρώπης» με σύντομο δρώμενο παρουσίασαν σήμερα στη Περιφέρεια Κρήτης εκπρόσωποι των Συλλόγων Μεσσαράς, των τριών δήμων της Μεσσαράς και μαραθονοδρόμων Κρήτης.

Παράλληλα οι εκπρόσωποι της Μεσσαράς παρουσίασαν στον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη το σύμβολο-στεφανιοδρομία-του διεθνή Μαραθωνίου της Μεσσαράς που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2017. Οι παριστάμενοι εκπρόσωποι τόνισαν ότι στόχος τους είναι  η προώθηση-αναγνώριση του «Μύθου Αρπαγής της Ευρώπης» από τους διεθνείς οργανισμούς, εξέλιξη που θα ενισχύσει την πολιτισμική, τουριστική εικόνα της Κρήτης αλλά και της Ελλάδας ευρύτερα.

Στην επίσκεψη στον Περιφερειάρχη παρουσία του εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου για θέματα πολιτισμού Κώστα Φασουλάκη, συμμετείχαν  εκπρόσωποι των δήμων Αρχανών-Αστερουσίων Μαρία Καλαθάκη, Γόρτυνας Νίκος Λέριος, Φαιστού Μιχάλης Σπυριδάκης, ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής Νίκος Ηλιάκης (το συγκρότημα του συνόδευσε με παραδοσιακή μουσική και μαντινάδες το δρώμενο) ο σύλλογος μαραθονοδρόμων Κρήτης, οι «Φίλοι της Αναβίωσης του Μύθου» και άλλοι φορείς.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης συνεχάρη τους φορείς που συμπράττουν από κοινού για την προβολή του Μύθου της Αρπαγής της Ευρώπης σε διεθνή επίπεδο ενώ από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των φορέων τίμησαν με αναμνηστική πλακέτα τον Περιφερειάρχη για την συνεχή στήριξη του στην διάδοση-στήριξη του πολιτισμού και του αθλητισμού στο νησί.

Ο Πρόεδρος του  Δικτύου Συλλόγων Μεσσαράς Μιχάλης Σπυριδάκης ως εκπρόσωπος των φορέων ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη δήλωσε ότι, οι σύλλογοι της Μεσσαράς «επιδιώκουν να ενταχθεί ο  Μύθος Αρπαγής της Ευρώπης στους διεθνείς παγκόσμιους οργανισμούς, που αποτελεί τον μύθο των μύθων του Δυτικού Πολιτισμού. Σήμερα στη Περιφέρεια και στον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη παρουσιάσαμε το σύμβολο του διεθνή μαραθωνίου της Μεσσαράς, που θα αναδείξει τον μύθο της Αρπαγής της Ευρώπης που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2017».   

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook