Καλά στην υγεία του είναι ο δημοσιογράφος Πέτρος Παπακωνσταντίνου, απεσταλμένος της εφημερίδας \”Καθημερινή\”, ο οποίος βρίσκεται στο Κάιρο για να καλύψει τα γεγονότα και δέχτηκε επίθεση από διαδηλωτές, κοντά στην πλατεία Ταχρίρ.

Ο έλληνας δημοσιογράφος εκφράζει τη βεβαιότητα ότι επρόκειτο για οπαδούς του Μουμπάρακ που τον χτύπησαν στο πόδι και στο κεφάλι.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 9.30 το πρωί, όταν ο κ. Παπακωνσταντίνου βρισκόταν κοντά στην πλατεία – αν και σε κάποια απόσταση από τον χώρο των επεισοδίων με τον συνεχιζόμενο από χθες πετροπόλεμο – και ρωτήθηκε από παρευρισκομένους διαδηλωτές από πού είναι και ποια είναι η ιδιότητά του. Όταν τους αποκάλυψε ότι είναι έλληνας δημοσιογράφος, άρχισαν να του επιτίθενται, με αποτέλεσμα ο στρατός να φτάσει κοντά για να τον προστατέψει και να τον μεταφέρει στο χώρο του ξενοδοχείου του.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάποιοι από τους διαδηλωτές – υποστηρικτές του Μουμπάρακ του προξένησαν τραύμα στο αριστερό πόδι αλλά και στο κεφάλι, όπου τον χτυπούσαν με γκλομπς.

Ο Έλληνας δημοσιογράφος μεταφέρθηκε στο Αγγλοαμερικανικό Νοσοκομείο, όπου δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες.

Κατήγγειλε επίσης ότι του έκλεψαν τη φωτογραφική μηχανή και δύο δημοσιογραφικά κασετόφωνα.

Στον ίδιο χώρο βρισκόταν ο φωτορεπόρτερ Γιώργος Μουτάφης, ο οποίος είχε τραυματιστεί ελαφρύτερα.

Στον χώρο έφτασε και ο Έλληνας πρέσβης στο Κάιρο, Χριστόδουλος Λάζαρης, ο οποίος φρόντισε να επιστραφεί το διαβατήριο στον κ. Παπακωνσταντίνου και επέστρεψαν στο ξενοδοχείο όπου διαμένει στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Την Πέμπτη, επίσης, συνελήφθησαν τρεις δημοσιογράφοι της πολωνικής κρατικής τηλεόρασης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook