Με ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου η απονομή επαίνων στους μαθητές 10-12 ετών του Δήμου Χανίων που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα το “καλοκαίρι”. 

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων και έτυχε  θερμής ανταπόκρισης καθώς συμμετείχαν 122 μαθητές από 20 δημοτικά σχολεία του δήμου.
 
Η συνεδριακή αίθουσα του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου γέμισε το απόγευμα της Πέμπτης από τους μικρούς ζωγράφους και τους γονείς τους, που θαύμασαν τις δημιουργίες των παιδιών σε βίντεο που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. 

Έπαινοι δόθηκαν σε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή και τις ευφάνταστες δημιουργίες τους, οι οποίες θα εκτυπωθούν ομαδοποιημένες σε μεγάλες επιφάνειες και θα κοσμήσουν τον εσωτερικό χώρο της Ανατολικής Τάφρου. Η καλλιτεχνική επιτροπή της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων ξεχώρισε και απένειμε τα τρία πρώτα βραβεία στους μαθητές:

1ο βραβείο : Βουντουράκη Εύη (Δημοτικό Σχολείο Τσικαλαριών)

2ο βραβείο : Τζανακάκη Μαργαρίτα (Δημοτικό Σχολείο Αγροκηπίου)


3ο βραβείο : Μαυρομάτη Γιάννη (Δημοτικό Σχολείο Τσικαλαριών),

Μαζί με τα βραβεία δόθηκαν και προσκλήσεις για έξι παιδικές θεατρικές παραστάσεις, που θα λάβουν χώρα στην Ανατολική Τάφρο, στο πλαίσιο του “Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2017”.    

Τα τρία πρώτα βραβεία παρέδωσαν στους μαθητές η Αντιδήμαρχος Χανίων κα Βαρβάρα Περράκη, ο πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ κ. Όθων Χαραλαμπάκης, ο αντιπρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ  και πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων κ. Γιώργος Βαρουδάκης.

Τον διαγωνισμό και την εκδήλωση συντόνισε ο υπεύθυνος πολιτιστικών θεμάτων της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, κ. Λεωνίδας Μανωλικάκης, ο οποίος και εμπνεύστηκε τον παιδικό διαγωνισμό που διοργανώθηκε φέτος για πρώτη φορά και αναμένεται να γίνει θεσμός.