Ο Κρητικός Γιώργος Βρεττός θα μπορέσει να εγχειριστεί στην Γερμανία 

Η άμεση κινητοποίηση όλων και η έμπρακτη αλληλεγγύη για την οικογένεια του 23χρονου Γιώργου Βρεττού η μητέρα του οποίου είναι από το Τυμπάκι, έφερε αποτελέσματα.

Όπως γνωστοποίησε με ανάρτηση στο facebook o Σωτήρης Βρεττός, τα χρήματα που χρειάζονται για να εγχειριστεί ο 23χρονος στην Γερμανία, συγκεντρώθηκαν.

«Σας ευχαριστούμε όλους και τον καθένα ξεχωριστά για την αλληλεγγύη που μας δείξετε τόσο γρήγορα. Σας ενημερώνουμε οτι τα χρήματα που ζητήσαμε έχουν συγκεντρωθεί. Το υπόλοιπο ποσό μας ενημέρωσαν ότι θα κατατεθεί έγκαιρα. Άμεσα θα υπάρξει ενημέρωση για τις όποιες εξελίξεις. Παρακαλούμε πολύ για την άμεση κοινοποίηση του συγκεκριμένου post. Συγνώμη που δεν προλαβαίνουμε να απαντάμε άμεσα σε όλα τα μηνύματα που μας στέλνετε. Σας ευχαριστούμε πολύ και πάλι.»

Μάλιστα δημοσιοποίησε και μια φωτο με το ποσό που είχε συγκεντρωθεί

Υπενθυμίζεται πως ο 23χρονος Γιώργος πάσχει από νευρωιμάτωση τύπου Β με εμφάνιση όγκων στην αριστερή και δεξιά πλευρά του εγκεφάλου. Υποβλήθηκε σε 2 εγχειρήσεις υφολικής αφαίρεσης των όγκων από την αριστερή πλευρά τον Μάιο του 2016 και από την δεξιά πλευρά τον Δεκέμβρη του 2016.

Τα αποτελέσματα δεν ήταν τα επιθυμητά και οι όγκοι δεν έχουν αφαιρεθεί σωστά.

Στην Ελλάδα δεν αναλαμβάνει την επέμβαση κανένας χειρούργος και γι’ αυτό το λόγο η οικογένεια αποφάσισε να αποστείλει αίτημα σε νοσοκομείο της Γερμανίας που ειδικεύεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Το χειρουργείο έχει οριστεί για τις 21 Ιουνίου.

Η κατάσταση υγείας του Γιώργου είναι επείγουσα και πρέπει άμεσα να υποβληθεί σε εγχείρηση.

Το συνολικό κόστος νοσηλείας στην Γερμανία είναι περίπου 50.000€ από τα οποία ο ασφαλιστικός φορέας (IKA) καλύπτει μόνο το μισό κόστος. 

Η κατάθεση των χρημάτων στο νοσοκομείο της Γερμανίας πρέπει να γίνει μια εβδομάδα πριν την εγχείρηση μέχρι τις 13 Ιουνίου.

Η οικογένεια του Γιώργου αντιμετώπιζε  σοβαρό πρόβλημα στη συγκέντρωση των χρημάτων αφού πρόκειται για οικογένεια με 4 παιδιά, τη μητέρα άνεργη και τον πατέρα να μην βρίσκεται πια στη ζωή.

Όμως χάρη στην αλληλεγγύη όλων τώρα μπορούν να ατενίζουν το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.