Το τελευταίο αντίο είπαν την Παρασκευή 9 Ιουνίου, στον π. Εμμανουήλ Γεωργακάκη, ο οποίος εκοιμήθη την Πέμπτη 8 Ιουνίου σε ηλικία 43 ετών, προκαλώντας θλίψη.

Από κοντά και η οικογένειά του καθώς και εκατοντάδες πιστοί, φίλοι, συμμαθητές, συμφοιτητές, και κληρικοί από όλη την Κρήτη που έσπευσαν να πουν το ύστατο χαίρε στον καλοσυνάτο ιερέα της τοπικής εκκλησίας.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους που διακονούσε εδώ και ένα χρόνο ο μακαριστός Πρωτοπρεσβύτερος, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου και συμπροσευχούμενου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας & Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού.

Στον ακέραιο χαρακτήρα του και την δημιουργική διακονία του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Δαμασκηνός, ο οποίος αποτελούσε λαμπρό παράδειγμα αυθεντικού ιερέα που πάντα προέτασσε την ανιδιοτελή προσφορά προς τους συνανθρώπους του, χωρίς κριτήρια και διακρίσεις.


Συλλυπητήριο χαιρετισμό μετά εκπροσώπου, απηύθηνε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, τον οποίο ο μακαριστός ιερεύς υπηρέτησε ως διάκονος μία δεκαετία.

Στη συνέχεια αναγνώστηκαν ψηφίσματα, από τον Σύνδεσμο Εφημεριών Χανίων ”ο Ποιμήν” και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας.

Να σημειωθεί ότι πάνω από το σεπτό του σκήνωμα, καθ όλη τη διάρκεια της Εξόδιου Ακολουθίας βρίσκονταν οι καλοί του φίλοι, ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ο π. Στυλιανός Σταγάκης, ο π. Νικόλαος Λαδόπουλος και ο π. Μιχαήλ Πίσαρης.

imka.gr