Περίπου 1.500 πολίτες συμμετείχαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των Ρομά, μετά τον άδικο χαμό του Μάριου από “αδέσποτη” σφαίρα- Ο 11χρονος κηδεύτηκε σήμερα το πρωί

Επεισόδια σημειώθηκαν στην πορεία διαμαρτυρίας κατά των Ρομά, στο Μενίδι, μετά την εισβολή δέκα κουκουλοφόρων που πέταξαν μολότοφ και έβαλαν φωτιά σε σπίτια τσιγγάνων. Το ένα από τα σπίτια είναι αυτό, στο προαύλιο του οποίου βρέθηκαν κάλυκες. 

Νωρίτερα, περίπου 1.500 πολίτες είχαν συγκεντρωθεί ειρηνικά στην λεωφόρο Δημοκρατίας, καταγγέλλοντας την ανομία και την εγκληματικότητα στην οποία είναι αναγκασμένοι να ζουν.

Λίγες ώρες μετά το τελευταίο “αντίο” στον αδικοχαμένο μαθητή, οι κάτοικοι της περιοχής κλιμακωνουν τις κινητοποιήσεις τους και δηλώνουν πως θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους αν η πολιτεία δεν λάβει άμεσα μέτρα για την αστυνόμευση του Μενιδίου και την απομάκρυνση των καρτέλ των όπλων και των ναρκωτικών απο τις γειτονιές τους.

Μαζί τους και εκατοντάδες μαθητές με πλακάτ στα χέρια οι οποίοι θρηνούν την απώλεια του συμμαθητή τους και ζητούν το αυτονόητο,να μπορούν να πηγαίνουν με ασφάλεια στο σχολείο τους.

Στη συγκέντρωση δίνει το παρών σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο των Αχαρνών ενώ ο δήμαρχος, κ.Γιάννης Κασσαβος, ανακοίνωσε πως ζήτησε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό προκειμένου να στείλει το μήνυμα ότι το Μενίδι δεν είναι πόλη δεύτερης κατηγορίας.

Το πρωί του Σαββάτου (10.06.2017) συνελήφθη 23χρονος Ρομά, ο οποίος ομολόγησε ότι πυροβόλησε -με καραμπίνα όμως- το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, όταν έχασε τη ζωή του, από αδέσποτη σφαίρα, ο 11χρονος μαθητής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών. Παράλληλα, έξω από το σπίτι του νεαρού Ρομ έχουν βρεθεί πολλοί κάλυκες, αλλά όχι κάποιο όπλο, μέχρι στιγμής, τουλάχιστον.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt.gr, ο 23χρονος είναι συγγενής της κοπέλας που δεν προφυλακίστηκε και διαμένει στο σπίτι, στο προαύλιο του οποίου βρέθηκαν κάλυκες από 9αρι πιστόλι και κυνηγετικό όπλο. Αντιθέτως, μέσα στο σπίτι δεν βρέθηκε κανένα όπλο. Από ό,τι φαίνεται φρόντισαν να ταοεξαφανίσουν, αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό.

Σημειώνεται, ότι στο σπίτι του 23χρονου έγινε γλέντι την Πέμπτη, επειδή αφέθηκαν ελεύθερα, με εντολή εισαγγελέα, δύο συγγενικά του πρόσωπα, που είχαν συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών.

Σήμερα (10.06.2017) το πρωί, εκτός από τον 23χρονο, συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα και έτσι συνολικά οι συλλήψεις έχουν φτάσει τις έξι, ενώ οι προσαγωγές τις τριάντα τέσσερις. Περίπου πενήντα αστυνομικοί αυτή την ώρα συνεχίζουν να πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, όπου βρίσκεται το 6ο Δημοτικό Σχολείο και ειδικά στον οικισμό Αυλίζα, όπου διαμένουν κυρίως Ρομά, ενώ όλος ο χώρος ερευνάται σπιθαμή προς σπιθαμή.

Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αισιοδοξούν, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταφέρουν να «δέσουν» την υπόθεση και ο δράστης θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook