Την απογοήτευσή της για τα θέματα των μαθηματικών στις πανελλαδικές εκφράζει η Χανιώτισσα μαθήτρια Αναστασία με επιστολή της προς το Flashnews.gr, παρακαλώντας για δημοσιοποίησή της.

Ακολουθεί η επιστολή της μαθήτριας:

“Είμαι μαθήτρια της τρίτης λυκείου θετικής κατεύθυνσης και θα ήθελα να εκφράσω την απογοήτευση μου για τα θέματα των μαθηματικών μέσω αυτής της ανάρτησης καθώς ο μόνος τρόπος να ακουστεί η φωνή των νέων είναι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Δικτύωσης. Είμαι πλήρως απογοητευμένη από τα θέματα των μαθηματικών καθώς ήταν εκτος πνεύματος ύλης! Έκτος απο χρονοβόρα απαιτούσαν γενικές γνώσεις πάνω στην τριγωνομετρία που δεν είναι ο κεντρικός άξονας γύρω από τον οποίο κινείται η ύλη της Τρίτης Λυκείου.

Ειπώθηκε πως τα θέματα ήταν για μαθητές με γενικές γνώσεις κ από παλιότερες τάξεις. Αυτό που κανείς σχεδόν δεν καταλαβαίνει είναι πως στο άγχος να ολοκληρωθεί η ύλη της τρίτης λυκείου λογικό είναι ο μαθητής να μην έχει την δυνατότητα να κάνει επανάληψη στις γενικές γνώσεις όπως αναφέρθηκαν! Είναι άδικο λοιπόν να διαχωρίζουν μόνο ένα μικρό ποσοστό μαθητών και όλους τους υπόλοιπους να τους βάζουν σε μία <<ομάδα>> που είναι υποχρεωμένη να μείνει κοντά στην βαθμολογίας της βάσης.

Και αυτό γιατί μπορεί απλά να μην θυμούνται την περσινή ύλη. Αν πραγματικά ήθελαν να εξετάσουν τους μαθητές θα το έκανα σωστά, με πράγματα που οι μαθητές πάσχισαν να μάθουν σε μία χρονιά τόσο δύσκολη και απαιτητική σε κάθε πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα… Είναι άδικο ένας μαθητής που προσπάθησε να βρίσκεται στην ίδια θέση με έναν μαθητή που επιλεκτικά διάβασε! Και πάνω από όλα είναι κρίμα που τόσα λαμπρά μυαλά καταρακώνονται μέσω των πανελληνίων! Γιατί αυτό το ”10” στα μαθηματικά μπορεί πραγματικά να τους στερήσει μία θέση σε αυτό που είναι καλοί και ονειρεύονται να κάνουν στην ζωή τους!”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook