«Είναι λίγο δύσκολο να βρεθεί λύση για το χρέος πριν από τις γερμανικές εκλογές» τόνισε ο Μπαρόζο, ο οποίος εκτίμησε ότι θα υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της Πέμπτης

Σύντομα η Ελλάδα και οι δανειστές θα καταλήξουν σε συμφωνία, εκτιμά ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος όμως θεωρεί δύσκολο να υπάρξει λύση για το χρέος πριν από τις γερμανικές εκλογές.

«Υπάρχει ακόμη λίγη δουλειά να γίνει, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι Ελλάδα και εταίροι θα καταλήξουν σε συμφωνία», ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν σε συνέντευξη. Σε ό,τι αφορά το χρέος, σημείωσε:

«Είναι λίγο δύσκολο να βρεθεί λύση πριν από τις γερμανικές εκλογές. Αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν επαρκείς διαβεβαιώσεις από την ελληνική πλευρά σε ό,τι αφορά την υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων- γιατί είναι ένα πράγμα να ψηφίσεις και να νομοθετήσεις και κάτι άλλο να το εφαρμόσεις- υπάρχουν τρόποι να αποφευχθεί μια σύγκρουση που θα ήταν κάτι πολύ άδικο για τον ελληνικό λαό έπειτα από όσα έχει υπομείνει».

Ο Μπαρόζο επανέλαβε την εκτίμησή του ότι δεν έχει εκλείψει απολύτως το ενδεχόμενο του Grexit. «Εξαρτάται από το τι θα κάνει η Ελλάδα. Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να στηριχθεί οικονομικά η Ελλάδα για να φύγει. Δεν βρίσκονται μόνο στη Γερμανία αλλά και σε άλλες χώρες. Αν η Ελλάδα έφευγε το 2011 ή το 2012 αυτό θα αποτελούσε μία συστημική πρόκληση για όλους. Σήμερα δεν υπάρχει αυτή η αντίληψη. Αντιθέτως, πολλοί θεωρούν ότι αν φύγει η χώρα, οι άλλες θα τα καταφέρουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, σημείωσε ότι οι αχρείαστες εγχώριες πολιτικές κόντρες κόστισαν στη χώρα μας.

«Σε περιόδους κρίσης πρέπει όλοι να συσπειρώνονται. Οταν διακυβεύονται θεμελιώδη εθνικά συμφέροντα τα κόμματα πρέπει να συζητούν σοβαρά και να συνεργάζονται στο πλαίσιο ενός εθνικού συμβιβασμού με την καλή έννοια του όρου», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Χώρες που είχαν προβλήματα όπως η Πορτογαλία ή η Ιρλανδία κατάφεραν να βγουν πολύ πιο γρήγορα από τις δικές τους κρίσεις διότι απέφυγαν μερικά πολιτικά λάθη που έγιναν στην Ελλάδα. Οι Έλληνες είναι ευφυείς, καινοτόμοι, ικανοί. Γιατί λοιπόν δεν έχετε μπορέσει να βγείτε από την κρίση όπως έκαναν άλλες χώρες; Διότι είχατε αχρείαστες πολιτικές κόντρες που κόστισαν πολλά στην ελληνική κοινωνία», τόνισε.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook