Έκθεση ζωγραφικής της Αγγέλας Βορεάδου με τον τίτλο «Ιχνογραφίες», εγκαινιάζεται την Δευτέρα 12 Ιουνίου, ώρα 20.00, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.    

Η Αγγέλα Βορεάδου γεννήθηκε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς: η μητέρα της, Πελαγία, το γένος Παναγιώτη Πρατικάκη, κατάγεται από το Ηράκλειο και ο πατέρας της, Εμμανουήλ Βορεάδης, από το Τζερμιάδω. Ο παππούς της, Γεώργιος Βορεάδης, νομικός, υπήρξε Βουλευτής Λασιθίου και Νομάρχης Χανίων και ο αδελφός του Αντώνιος, Σύμβουλος  (Υπουργός) Παιδείας επί Κρητικής Πολιτείας.

Η Αγγέλα Βορεάδου σπούδασε αρχικά Ιστορία της Τέχνης και του Δυτικού Πολιτισμού στο Κολλέγιο Deree. Μητέρα τριών παιδιών, στα 38 της χρόνια, σπούδασε Γραφικές  Τέχνες στη Σχολή Βακαλό. Εργάστηκε στον εκδοτικό οίκο «ΚΕΔΡΟΣ», για τις εκδόσεις του οποίου έχει σχεδιάσει πολλά εξώφυλλα καθώς επίσης και για τις εκδόσεις «ΔΟΜΟΣ» και «ΟΛΚΟΣ». Παράλληλα με την εργασία της παρακολούθησε για 4 χρόνια μαθήματα ζωγραφικής στο εργαστήρι του Θανάση Στεφόπουλου.

Έχει στο ενεργητικό της 10 ατομικές εκθέσεις και πλήθος συμμετοχών σε ομαδικές και θεματικές εκθέσεις.

Η Αγγέλα Βορεάδου ζωγραφίζει τη φύση: βράχια, δέντρα, ρίζες, πέτρες και προπάντων τη θάλασσα, τη διαφάνειά της και τα παιχνίδια του φωτός στην επιφάνεια και στον βυθό της. Ζωγραφίζει χρησιμοποιώντας κατ’ εξοχήν το κάρβουνο πάνω σε μουσαμά, σε χαρτί ή ξύλο. Χρησιμοποιεί επίσης ακρυλικά χρώματα, ακουαρέλες και λάδια.  Το άσπρο – μαύρο αποτελεί τον πυρήνα της δημιουργίας της, γιατί, αφαιρώντας το χρώμα, αποτυπώνει άπειρα μικρά μοτίβα, «ίχνη», επιτυγχάνοντας να μετουσιώσει την πραγματικότητα σε τέχνη.  

Η έκθεση θα διαρκέσει  μέχρι την επόμενη Δευτέρα 19 Ιουνίου και θα είναι ανοιχτή από Δευτέρα έως Παρασκευή  κατά τις ώρες: 9.00 - 13.30 και 18.00 - 21.00 και το Σάββατο: 9.00 - 13.30.