Στο εδώλιο, μαζί με τον «βαρόνο» της ηρωίνης αναμένεται να καθίσει και η 38χονη σύζυγός του, ενώ ο 15χρονος γιος του, κρίθηκε αθώος από το  δικαστήριο ανηλίκων.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, αναμένεται να καθίσει ο Κρητικός «Εσκομπάρ», ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο εμπλέκεται σε μεγάλη υπόθεση αγοροπωλησίας και διακίνησης, μέσω της Ολλανδίας, κοκαΐνης στην αγορά της Κρήτης..

Μάλιστα για να μην κινήσει τις υποψίες των αστυνομικών αρχών, χρησιμοποιούσε και τον ανήλικο γιο του για την διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων της λευκής σκόνης.

Στο εδώλιο, μαζί με τον «βαρόνο» της ηρωίνης αναμένεται να καθίσει και η 38χονη σύζυγός του, ενώ ο 15χρονος γιος του, κρίθηκε αθώος από το  δικαστήριο ανηλίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr η δίκη αναμένεται να διακοπεί

Πρόκειται για μία υπόθεση που είχε προκαλέσει έκπληξη ακόμα και στους ενστολους του Τμήματος Διωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, όχι μόνο για την ποσότητα, αλλά και για τον τρόπο που δρούσαν οι φερόμενοι ως δράστες, αλλά και για τον ρόλο του ανήλικου αγοριού.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι αστυνομικοί, Ο 42χρονος με την 37χρονης σύζυγο του και τον ανήλικο γιο τους, έκαναν χρυσές δουλειές τα τελευταία χρόνια. Ο τρόπος που δρούσε…; Καθαρά επαγγελματικός!

Το πελατολόγιο του ήταν μικρό, ωστόσο το χαρακτήριζε η.. ποιότητα, αφού φρόντιζε να επιλέγει πολύ προσεκτικά τους πελάτες τους, τους οποίους προμήθευε με ποσότητες άνω των 100 γραμμαρίων.

Και το κυριότερο; Δεν πουλούσε ποτέ κοκαΐνη 2η φορά στο ίδιο άτομο.. ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στις κινήσεις του και χρησιμοποιούσε με ιδιαίτερα έξυπνο τρόπο ακόμα και τα κονσερβοκούτια προκειμένου να κρύβει τις ποσότητες κοκαΐνης που λάμβανε από χώρες του εξωτερικού. Συγκεκριμένα, ο 42χρονος αφού έκοβε με επαγγελματικό τρόπο τις κονσέρβες ή τις  συσκευασίες τροφίμων τοποθετούσε τα ναρκωτικά στο κάτω μερος του κουτιού το οποίο ξαναβίδωνε με τέτοιον τρόπο που δεν φαινόταν ότι ήταν ανοιγμένο.

Μητέρα και γιος αναλάμβαναν συνήθως τον ρόλο του προπομπού προκειμένου να μην κινήσουν τις υποψίες των αστυνομικών, αν και δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που  χρησιμοποιούσε, συσκευασίες με πατατάκια, όπου με έξυπνο τρόπο έκρυβε τα ναρκωτικά, τις οποίες στην συνέχεια έδινε στον ανήλικο γιο του προκειμένου φτάσουν στα χέρια των πελατών του.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου και της Ομάδας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, χρειάστηκε να σκάβουν για περισσότερες από 10 ώρες το χωράφι του ζευγαριού, που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή του χωριού Λαράνι, του Δημου Γορτύνας, προκειμένου να βρουν τα 3 κιλά κοκαίνης, τα οποία ήταν επιμελώς κρυμμενα, με τον δράστη να τοποθετεί ακόμα και ρύζι, στις συσκευασίες προκειμένου να προστατέψει τα ναρκωτικά από την υγρασία. Ποσότητα, η αξία της οποία ξεπερνά τις 350.000 ευρώ.

Η αστυνομική έρευνα αλλά και η σύλληψη του ζευγαριού έγινε στα πρότυπα του…. FBI !

Η συνεργασία των αστυνομικών υπηρεσιών που συμμετείχαν στις έρευνες αλλά και η μέθοδος που χρησιμοποίησαν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα και μάλιστα, οι αστυνομικοί του Ηρακλείου προχώρησαν στην σύλληψη του ζευγαριού, πρωτού μετακομίσει μόνιμα στην Ολλανδία, απ’ όπου και προμηθευόταν τις μεγάλες ποσότητες κοκαίνης.  

Πληροφορίες ήθελαν τον 42χρονο, αγρότη, μαζί με την σύζυγό του, η οποία διατηρούσε κομμωτήριο στο Ηράκλειο να ετοίμαζαν τις βαλίτσες τους για το εξωτερικό.

Ο 42χρονος, είχε συλληφθεί κ στο παρελθόν για εμπόριο κοκαίνης. Συγκεκριμένα πριν 11 χρόνια οι Ιταλικές αρχες τον είχαν συλλάβει έχοντας στην κατοχή του 1 κιλό κοκαίνης, ενώ το 2012 οι αστυνομικοί του Ηρακλείου, τον συνέλαβαν με 100 γραμμάρια και έπειτα από άγρια καταδίωξη του οχήματός του μέσα στο οποίο επέβαιναν και τα 3 ανήλικα παιδιά του.