Την Κυριακή 18 Ιουνίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει για τα μέλη του κυκλική πεζοπορία στο Καβούσι.

Στην ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρεται:

“Η πορεία μας θα ξεκινήσει πριν το Καβούσι και από μονοπάτια και χωματόδρομο θα περάσουμε από το μικρό οροπέδιο ‘Λάκκος του Αμπελιού και θα διασχίσουμε το μικρό αλλά εντυπωσιακά όμορφο φαράγγι της Αγριόμαντρας που καταλήγει στην παραλία της Αγριόμαντρας, μία απρόσιτη καλά κρυμμένη παραλία από τις πιο όμορφες της Ανατολικής Κρήτης. Θα κάνουμε στάση για μπάνιο και θα συνεχίσουμε προς τον αρχαιολογικό χώρο στη θέση ‘Χρυσοκάμινο’, το μοναδικό μεταλλουργείο χύτευσης χαλκού που έχει εντοπιστεί στην Πρωτομινωική Κρήτη.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το ‘Θεριόσπηλο’, ένα μικρό σπήλαιο με μια μεγάλη και θεαματική αίθουσα με εντυπωσιακό σπηλαιοδιάκοσμο από σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Θα καταλήξουμε στη αφετηρία και με τα αυτοκίνητα μας θα μεταβούμε στον Θόλο, για δροσερές βουτιές στη θάλασσα και φαγητό σε τοπική ταβέρνα. Δηλώσεις συμμετοχής για την ταβέρνα στην αναχώρηση.

Φροντίζουμε να φοράμε κατάλληλα ρούχα/παπούτσια και να έχουμε μαζί μας νερό, σνακ, καπέλο, αντηλιακό, φακό και φυσικά μαγιώ.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  από Άγιο Νικόλαο (οδός Κ. Καραμανλή 24 δίπλα στο S/M Βασιλόπουλου), στις 8:30 το πρωί της Κυριακής

ΜΕΤΑΒΑΣΗ με δικά μας αυτοκίνητα. ΄Οσοι δεν χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητο τους θα δώσουν 3€ στον οδηγό του αυτοκινήτου που θα τους μεταφέρει

ΑΡΧΗΓΟΣ: Λεωνίδας Κλώντζας

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ: 3,5 περίπου ώρες

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:  6944782507

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: στο blog του Συλλόγου (pezopories.blogspot.gr)”.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook